Ce vrem noi de la EI?

Ce vrem noi de la EI?

0 316

Am citit recent un articol extrem de interesant, in care ura este descrisa drept o traire subestimata, un puternic motor de schimbare. Ideea ar fi ca dintr-o ura profunda fata de un lucru ajungem sa iubim din cale-afara alt lucru.


Am facut o paralela cu politica, cu votul negativ. Din ura fata de PSD am votat Alianta D.A. Lumea s-a entuziasmat, poate nu atat de rezultatul portocaliu, cat de daramarea sandramalei pesediste. Dar ce asteptam noi de fapt de la aceasta schimbare, de la care au trecut deja 2 ani?Ce asteptam noi de la Presedintele Basescu? Daca suntem intrebati, raspundem invariabil ca vrem sa mareasca pensiile si salariile, sa creeze locuri de munca si , in general, SA NE DEA.


Speculand asteptarile noastre nepotrivite, ei ne promit ca NE DAU.


Totusi, cand vine vorba de ceva mai concret primim raspunsuri precum sora medicala care lucreaza in Israel, nemultumita de faptul ca desi, la vremea ei, a facut scoala care realiza pregatirea in domeniu, este o treapta mai jos decat asistentele medicale, pregatite in noul sistem de invatamant. “Ce vreti Doamna, sa va dau eu diploma?Nu pot”, i-a spus Traian Basescu.


Vinovatii de situatie suntem noi, intrucat nici nu stim ce sa cerem alesilor. Probabil ca daca maine ne-am aduna la usa Primarului, tot pensii marite i-am cere.


Habar n-avem ce sunt si cu ce se ocupa institutiile statului. De 16 ani am vazut doar ca in forurile de conducere, alesii? intra in pulover si jeans si ies, daca mai ies vreodata, in costume Armani si cu Rolex . Stim ca unii fura, ca altii asfalteaza…cand si cand mai primim cate o veste “picanta”, precum terenul de tenis al parlamentarilor, acoperit, incalzit, fara autorizatie de construire si sustinut financiar din bani publici. Vorba ceea: Tensiul si soarele/ Intaresc picioarele/ Soarele si tenisul/Intaresc… imunitatea.


Atat. Nestiind nimic despre ce trebuie astia sa faca, unu ca trimitem acolo oameni nepotriviti si doi, nu suntem in masura sa-i obligam sa faca niste strategii de dezvoltare, sa lucreze pentru viitorul tarii si pentru bunastarea noastra.


Pe ei, din sistem, ii doare-n cot, noi n-avem viziune si oricine ar intra de-afara in sistem, s-ar plia pe “know-howul” colegilor recidivisti.


Ce-ar fi sa ne punem pe studiat legi si apoi, stiti voi indemnul: pe ei, pe ei, pe…?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.