Ce victorie! România trece de Ungaria și este în grupele principale ale...

Ce victorie! România trece de Ungaria și este în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia!

0 85

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin, după ce a învins Ungaria, cu 28-27, în ultima partidă din cadrul grupei preliminare C, a turneului final. Tricolorele au făcut o primă repriză slabă, la capătul căreia au fost conduse cu șase goluri, după care, în repriza a doua, au recuperat terenul pierdut.
Echipa a reușit ușor-ușor să reducă din handicap, în partea secundă, astfel că în minutul 48 a ajuns la un gol în spatele adversarei:19-20. Din acel moment a urmat un război al nervilor tari, câștigat în ultimele secvențe de România.
Finalul meciului a fost entuziasmant, Cristina Neagu a transformat o aruncare de la 7 metri, obținută cu 5 secunde înainte de final și echipa noastră merge mai departe la mondialul din Japonia.
Nimeni nu mai aștepta ceva din partea echipei noastre reprezentative, care părea căzută fizic și psihic, după ce a pierdut la scor cu Spania, a fost ținută în șah de Kazakhstan și a fost învinsă de Muntenegru, după ce a condus cu patru goluri, în ultimul sfert de oră…

Echipele celor două combatante:
România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska – Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa (1 gol), Cristina Neagu (10), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (2), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoşer, Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (5), Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu (6). Selecţioner: Tomas Ryde.
Ungaria: Blanka Biro, Eva Kiss, Agnes Triffa – Petra Tovizi (1), Nadine Schatzl (2), Aniko Kovacsics (6), Katrin Klujber (1), Greta Marton, Anna Kovacs (1), Petra Vamos (1), Noemi Hafra (4), Dorottya Faluvegi, Viktoria Lukacs (2), Laura Szabo (6), Zsuzsanna Tomori (3), Gabriella Toth. Selecţioner: Kim Rasmussen.
Au arbitrat Tanja Kuttler şi Maike Merz (ambele din Germania).

Alături de echipa României, în faza următoare a întrecerii supreme ale handbalului feminin mondial, s-au calificat, din grupa C, Muntenegru și Spania. Prima reprezentativă va înfrunta Rusia, Suedia și Japonia, în grupele principale.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.