Ce trebuie să înţelegem din ceea ce se petrece la est?

Ce trebuie să înţelegem din ceea ce se petrece la est?

0 118

Povestea de la care o să încep este mai veche, mult mai veche, dar încă prezentă în contiinţa noastră. E vorba despre Cernobîl. Unii oameni nu au habar că Cernobîl e în Ucraina. Şi, din păcate, la atâta amar de vreme de la explozie, foarte mulţi oameni nu au habar care au fost cauzele acelui accident.
Vă mai amintiţi?
Cernobîlul a fost făcut praf din cauza unui experiment absolut aberant efectuat de factorii de decizie ucraineni de la Centrală. Nu doar că acel experiment nu ar fi trebuit făcut, dar, mai mult, în ciuda complexităţii sale, au lăsat pentru experiment o echipă care nu avea cunoştinţele necesare.
Totuşi, cât de degenerat să fii pentru a lăsa nişte ageamii, fără cunoştinţe de bază, să facă manevre de o fineţe extremă? De altfel, echipa lăsată să facă experimentul a fost cea care, prin măsurile luate, a favorizat explozia reactorului, producând ceea ce aţi văzut.
Acum, ucrainenii au altă logică: distrugem centrala de la Zaporoja deoarece astfel vom afecta iremediabil teritoriile cucerite de ruşi. Dacă centrala păţeşte ceva, apa din Nipru devine contaminată, iar Crimeea nu se mai poate aproviziona de acolo. Desigur, asta afectează întreg bazinul nordic al Mării Negre, dar cine poate potoli spiritele încinse şi sărite de pe fix?
Iată misterul distrugerii barajului. Nu doar că lasă pe moment Crimeea fără apă. Aceasta e o pedeapsă de moment. Ceea ce speră ucrainenii este ca această mişcare să genereze un accident la centrala nucleară, astfel încât întreaga zonă să se transforme într-un deşert radioactiv. Şi vă imaginaţi cred despre ce deşert vorbim în condiţiile în care avem de-a face cu cea mai mare centrală nucleară din Europa.
E o chestiune care ne priveşte direct deoarece un asemenea dezastru ne va lovi frontal. Î
Să vă explic.
Zaporoja este o zonă cu vânturi mult mai puternice faţă de Cernobîl, vânturile de aici fiind cu două grade de intensitate mai puternice. În plus, direcţia preponderentă a vântului este spre Vest. Deschideţi o hartă şi veţi vedea cum, practic, vânturile Zaporojei bat direct spre jumătatea Moldovei noastre. De fapt aici e marele pericol. Un accident la Centrala Zaporoja ne expune direct şi fără drept de apel efectelor nefaste ale exploziei(vezi harta ataşată). 

De data aceasta pericolul este unul extrem. Desigur, paiaţele gen Plăvanul, Aurescu, Ciucă şi restul inutililor deja au luat poziţia ghiocelului, băgând capul între urechi. Însă România are suficiente instrumente pentru a-i potoli pe nazişti.
În mod normal, ţara noastră ar fi trebuit deja să deschidă problema la NATO deoarece şi pe la vârful acestei organizaţii criminale sunt unii care sunt de acord cu planurile demente ale ucrainenilor.
Să vă mai spun că sunt organizaţii de mediu care susţin că accidentele nucleare sunt benefice deoarece îndepărtează oamenii de acolo şi „natura renaşte”?
Da, există şi specia asta.
Dar să nu divagăm. Vântul poate afecta direct nu doar România, ci şi, cel puţin, Ungaria, Austria şi Germania. Niciuna dintre ţările menţionate nu cred că e bucuroasă de o asemena perspectivă.
Da, într-adevăr, e lanţul Carpaţilor, dar distanţa faţă de Zaporoja permite ridicarea şi transportul particulelor radioactive mult spre miezul Europei.   
Există o probabilitate foarte mare a unui dezastru nuclear. În realitate, în ciuda PR-ului, Ucraina nu a înaintat niciun centimetru în mult prea marketata contraofensivă. Din contră, a avut pierderi notabile. Atât de echipamente cât, mai ales, de oameni.
Ştiu, mulţi mă fac propagandist rus, răspânditor de informaţii false s.a.m.d. M-am săturat.
Vă rog însă să judecaţi cu propriul creier.
Câte înrolări a făcut Rusia? Doar una şi aia parţială. Câte înrolări a făcut Ucraina? Cine le mai ştie numărul?
De fapt Ucraina este într-o perpetuă recrutare de carne de tun. Când se va trage linia se va putea vedea limpede că Zelenskyi a fost cel mai mare măcelar al Europei, trimiţând la moarte oameni efectiv nevinovaţi. 
Aşadar, în condiţiile evoluţiei absolut negative a frontului, ucrainenii vor căuta o „lovitură de imagine”.
Aşa cum au făcut acum, atacând criminal barajul doar pentru că le-au fost respinse atacurile, la fel au de gând şi cu Centrala. O ticăloşie atât de mare ar devia discuţia, iar clovnul de la Kiev speră că asta va fi salvarea sa.
Iată pericolul teribil care ne paşte!

Autor: Dan Diaconu
Sursa: trenduri.blogspot.com/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.