Ce trebuie sa facem in caz de cutremur

Ce trebuie sa facem in caz de cutremur

0 186

Ce trebuie sa facem in caz de cutremur
Nu este ceva iesit din comun. Se trece peste prima impresie. Apoi trebuie pastrat calmul si actiunea
In situatia in care va aflati intr-o cladire, specialistii recomanda sa nu va repeziti afara, ci sa intrati sub o masa grea sau un birou sau orice alt obiect de mobilier de care va puteti tine, cum ar fi cadrul usilor. Este drept ca usile va pot rani prin trantire din cauza vibratiilor, dar le puteti stapani cu piciorul sau umarul sau ceva asemanator.
Deasemenea, este bine sa va protejati fata si capul si sa plecati de langa ferestre, usi de sticla, oglinzi, sobe, biblioteci, mobilier inalt. Daca va aflati intr-un lift in timp ce incepe un cutremur, apasati butonul de oprire si apoi butonul celui mai apropiat etaj. Iesiti din lift cat de repede puteti.Bine, asta-i teorie. Vreau sa-l vad pe smecherul care, in lift, se prinde imediat de cutremur si actioneaza ca mai sus. Cred ca nici trupele speciale nu reusesc schema.
Daca sunteþi afara, incercati sa va duceti spre o zona mai sigura, cat mai libera, departe de ferestre, cladiri, stalpi de electricitate sau de telefon. Nu este o mare gaselnita, tot animalul stie sa se fereasca instinctiv.
Daca va aflati intr-un vehicul incercati sa trageti pe dreapta intr-un loc sigur. Pai da, parca soselele noastre ne arata cand este cutremur pe bune sau cand este infrastructura existenta!
Este foarte important sa nu blocaþi soseaua, lasati drumurile libere pentru salvari si masinile de pompieri. In cazul in care cutremurul va surprinde intr-un centru de magazine, intrati in cel mai apropiat magazin. Eu completez sfatul: inhatati ce va pica la indemana si taiati-o Riscurile la care sunt supusi oamenii in cazul producerii unui seism nu dispar odata cu incetarea acestuia, mai ales ca cele mai multe cutremure sunt insotite de replici, unele foarte puternice. Deci, daca va inhata potera, o festeliti, asa ca sfatul este sa o roiti la sistem urgenta, altfel haliti ciorba de parnaie.
De aceea, aveti grija la tevile de gaz care se pot fisura ºi pot aparea incendii.De parca am fi Distrgaz.
Si cablurile de electricitate care se afla pe stalpi sunt un real pericol. De parca am cauta momentul pe sub stalpi, nu?
Sunt sfaturi reale si sfaturi cam stupide. Realizati singuri adevar si distractie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.