Ce trebuie să ştim despre schimbarea buteliilor de aragaz

Ce trebuie să ştim despre schimbarea buteliilor de aragaz

0 405
Primul lucru la care trebuie să vă uitaÅ£i atunci când schimbaÅ£i sau luaÅ£i o butelie nouă este exteriorul acesteia. Butelia nu trebuie să aibă defecte fizice, precum deformări permanente, crestături, fisuri provocate de presiunile interne mari ÅŸi zone cu defecte produse prin coroziune ÅŸi ciupituri.
Trebuie să vă uitaÅ£i ca butelia să aibă inscripÈ›ionate, prin poansonare (perforare sau gravare),  pe postament, pe piesa de gât sau pe garda de protecÅ£ie nedemontabilă, următoarele informaÈ›ii: scadenÅ£a de verificare tehnică periodică, capacitatea în litri a buteliei, masa în kg a acesteia, cu robinetul cu ventil sau supapa, dar fără capacul de protecÅ£ie, sigla agentului economic constructor, numărul ÅŸi anul fabricaÅ£iei, iar pentru cele personalizate, poansonul operatorului economic de umplere sau proprietarul buteliei ÅŸi poansonul I.S.C.I.R. de confirmare a personalizării.
De asemenea, trebuie să găsiţi trecute pe butelie, pe corpul acesteia, prin vopsire, luna şi anul de scadenţă şi fluidul pentru care a fost construită butelia.
Distribuirea buteliilor pentru aragaz se face numai de către operatori economici autorizaÅ£i, care au obligaÅ£ia să vă spună, în momentul achiziÅ£iei, cum să montaÅ£i ÅŸi să utilizaÅ£i butelia. Este important ca la fiecare montare a unei butelii să folosiÅ£i o garnitura de etanÈ™are nouă între robinetul buteliei ÅŸi regulatorul de presiune. După montare, pentru a verifica etanÅŸeitatea buteliei, a regulatorului de presiune, tubului de cauciuc ÅŸi a aragazului, nu folosiÅ£i flacără deschisă.
Şi nu uitaţi că manipularea buteliilor se face numai prin intermediul capacelor de protecţie sau a gărzilor.
AsociaÅ£ia NaÅ£ională pentru ProtecÅ£ia Consumatorilor ÅŸi Promovarea Programelor ÅŸi Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S.România – o atitudine! – InfoCons, unica organizaÅ£ie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaÅ£ie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct ÅŸi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apară drepturile consumatorilor.
AsociaÅ£ia îÅŸi propune să protejeze drepturile ÅŸi interesele legitime ale consumatorilor,  să conÈ™tientizeze consumatorii asupra drepturilor pe care le au ÅŸi să dezvolte programe ÅŸi proiecte în scopul realizării acestor obiective. Scopurile specifice ale programelor sunt de a proteja consumatorii împotriva riscului de a achiziÅ£iona ÅŸi folosi produse de calitate îndoielnică, de a informa consumatorii  despre produsele care le-ar putea pune în pericol sănătatea, de a încuraja consumatorii să aibă dreptul de a alege, de a încuraja competiÅ£ia loială ÅŸi de a rezolva sesizările consumatorilor.
 
Marcella Dragan, consultant PR la Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S.Romania)
Informaţii suplimentare găsiţi la http://www.protectia-consumatorilor.ro/.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.