CE – transfer mai usor de conturi intre institutiile de credit

CE – transfer mai usor de conturi intre institutiile de credit

0 92

Comisia Europeana (CE) a aprobat, luni, o serie de principii, propuse de Comitetul Industriei Bancare Europene, pentru transferul mai usor al conturilor de la o banca la alta, propunerile urmand sa fie introduse in practica din noiembrie 2009.
Masurile avizate de CE se refera la transferul conturilor intre bancile din acelasi stat membru UE.
Codul de principii prevede ca noua banca sa ofere asistenta clientului care doreste transferul contului, iar CE se asteapta ca procesul sa fie, in general, lipsit de taxe.
Uniunea Europeana (UE) a amenintat ca va recurge la reglementarea sectorului daca bancile nu intocmesc un cod care sa fie valabil in toate cele 27 de state membre.
„Sunt multumit ca industria bancara europeana si-a asumat sarcina de autoreglementare privind aceasta initiativa, importanta
pentru cetatenii europeni. Cred ca dupa implementarea de catre toate bancile europene, principiile vor creste mobilitatea si vor stimula competitia”, a declarat comisarul pentru Piete Interne, Charlie McCreevy.
Mai mult de jumatate dintre consumatorii din UE sustin ca au platit mai putin pentru serviciile financiare dupa schimbarea bancii, a adaugat comisarul pentru Protectia Consumatorului, Meglena Kuneva.
Comitetul Industriei Bancare Europene este o organizatie in componenta careia intra mai multe asociatii importante ale bancilor din Europa.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.