CE tot cu ochii pe SAPARD

CE tot cu ochii pe SAPARD

0 156

Comisia Europeana a transmis, marti dupa-amiaza, o scrisoare catre autoritatile romane, solicitand noi informatii pentru a putea lua o decizie privind reluarea platilor din fonduri SAPARD, a declarat, pentru MEDIAFAX, Michael Mann, purtator de cuvant al comisarului pentru Agricultura.
„Directia Generala de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DG AGRI) a transmis marti dupa-amiaza o scrisoare autoritatilor romane referitoare la planul de actiuni”, a spus Mann.
El a precizat ca in scrisoare, CE recunoaste eforturile depuse de partea romana in acest domeniu.
„Dar am solicitat noi informatii”, a spus Mann, care nu a dorit sa ofere amanunte despre natura acestora.
De asemenea, intrebat daca exista vreun termen limita pana la care CE asteapta un raspuns, oficialul CE a precizat ca nu exista termene limita, dar informatiile sunt asteptate la Bruxelles „cat mai repede posibil”.
CE nu a luat inca o decizie privind reluarea platilor din fonduri SAPARD catre Romania, dar o hotarare ar putea fi luata la jumatatea saptamanii viitoare, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Michael Mann, purtator de cuvant al CE pe probleme de agricultura.
Platile catre beneficiarii programului SAPARD au fost sistate temporar de catre autoritatile romane, pana la remedierea unor deficiente tehnice semnalate in raportul de audit al Comisiei Europene privind procedurile de autorizare a platilor, a declarat, la sfarsitul lunii august, Alice Batu, secretar de stat la acea vreme in Ministerul Economiei si Finantelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.