CE PREFERATI ?

CE PREFERATI ?

0 120

CE? PREFERATI ?


?


Guvernul s-a pomenit cu visteria goala, carand in schimb un sac burdusit cu promisiuni. Pe chestia asta s-a pus sa umble dupa pungute cu doi bani. Si aia –s buni. Doi de ici, doi de colo, inca doi de dincolo … si macar gaseste cat sa lase de samanta? la schimbare.


Prognoza analistilor economici ne vorbeste despre anul 2008 ca despre un an al scumpirilor in lant si prin aceasta si a inflatiei. Se vor cere venituri mai mari, preturile vor continua sa creasca, iar acest cerc vicios ne va scoate tot mai multi bani din buzunar. Iar venitul real al populatiei o va lua hotarat la vale.


Si oare care va fi prima miscare a domnului Stat in 2008 ? Va inventa noi biruri.


Un bir cu fata zugravita uman ar fi cresterea cotei unice de impozitare. Dar solutia nu prea ar conveni marilor si foarte marilor afaceristi, tipi pe care ii gasesti in sau prin


preajma Palatului Victoria sau prin jurul Cotrocenilor.


Alt bir cu impact major asupra omului de rand ar fi marirea TVA-ului. Caci omul de rand, cu stomacul mahmur dupa Revelion, nu-si va aminti imediat de uitatele promisiuni guvernamentale din vara, cu reducerea TVA-ului la alimentele de baza. Si pana sa se dezmeticeasca, se va obisnui, obisnuinta injectata de domnul Stat prin azvarlirea de osicioare gen “ suta ceausista “.


Oare nu a venit vremea sa ne intrebam: dar, Doamne, pana cand ??


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.