Ce o califică pe Oana Pellea să exprime o opine avizatată...

Ce o califică pe Oana Pellea să exprime o opine avizatată despre problemele familiei?

0 134

Aud că doamna Oana Pellea a făcut o seamă de afirmații legate de iubire, căsătorie, familie, credință și societate în general. Doamna Pellea nu este de-acord cu definirea căsătoriei ca și uniunea dintre un bărbat și o femeie, susține mariajele între persoanele de același sex, dar nu numai atât, ci și adopția copiilor de către homosexuali.„Eu nu cred că greșesc pentru că respect iubirea”, a spus doamna Pellea la UM24.
Doamna Pellea a indicat și „adevăratele” probleme ale familiei: „se moare cu zile în spitale, lipsa de educație, lipsa de cultură, sărăcia, lipsa de educație democratică”.

Am și eu o întrebare: de unde știi, doamnă Pellea? 
Nu aveți familie, nu aveți copii, nu ați fost căsătorită. Așa că întreb: ce te califică pe tine, o actriță, să dai verdicte în ceea ce privește problemele principalei celule de bază a societății românești, care e familia? Ai citit tu pe net? Din cărțile lui Osho, unde?
Ce o califică pe Oana Pellea să aibă o opinie avizată despre problemele familiei? Care este experiența ei în asistență socială, în sănătate, în educație? Zero! 
Pai de aceea băieții din La Familia au dreptate când afirmă că „Toate parasutele si panaramele/ Vorbesc de cum se pilotează avioanele”. Chiar așa, doamna Pellea, ce părere aveți despre potențialul ARMELOR chimice al Siriei: există sau nu?

Doamna Pellea pare ca știe ce face copiii fericiți, dar nu știe ce înseamnă să ții un bebeluș la sân, nu știe ce înseamnă legătura unică dintre o mamă și pruncul ei. Și pentru că nu știe, e de acord ca pruncii să devină o marfă ce trebuie extrasă din pântecele mamei și dată celui care plătește mai mult, eventual unui… păros care se crede femeie? Are motive personale?
Am auzit ca este frustata, pentru că tatăl ei, marele actor, a fost mai mult absent de acasa, Oana Pellea se răzbună acum pe copii nevinovați și e de acord ca pruncii să crească fără tată? 
Lăsând gluma la o parte, i-aș transmite un mesaj doamnei Pellea: cum de ai tupeul să vorbești despre spitale, educație și cultura majorității, când tu ai fost fiica unui favorit al regimului comunist? Pentru că, da, nu ne faceți iluzii: Amza Pellea datorita geniului sau artistic, a fost un favorit al regimului comunist. Să nu-l confundăm pe Amza cu Mihai Viteazul, adica pe om, cu personajul.
În timp ce tinerii revolutionari erau terorizati pentru că scrisese pe pereți despre foamea care cuprinsese țara, doamna Pellea se bucura de toate facilitățile și favorurile pe care regimul le făcea pentru copiii protipendadei.
Credeți că Oana Pellea a stat la cozi înainte de 1990 pentru mâncare? 
Nici vorbă, ea era fata lui Amza…
Credeți că acum stă la rând, la camera de gardă din spitalele de stat? Nu, pentru că regimul a căzut, dar relațiile s-au păstrat…
Și după ce ți-ai trăit viața, „în stil mare” să ai tupeul să ceri biserici în „spații mici”?
Unde a fost doamna Pellea, când Ceaușescu dărâma bisericile „mici” din București, pentru a se construi bulevardele „largi” ale victoriei socialismului? 
E adevărat că nu mă pot aștepta la consecvență de la dumneaei cand v-ați dus în locul unde ați scuipat acum trei ani. Dar dacă interesul o cere…
Întotdeauna m-a uimit tupeul cu care urmașii protipendadei regimului Ceaușescu (vezi și cazul Tudor Chirilă) vin și ne țin lecții de smerenie, de democrație, ne fac educație și ne acuză că nu suntem destul de „deschiși” pentru a le accepta toate„democratiile” sorosiste pe post de normalitate.
Și că veni vorba de credință, sunt convins, că doamna Pellea nu crede decât în propriile nevoi, că singura „energie” care ii guvernează existența este aceea care  justifică propriile eșecuri . 
Despre aserțiunile teologice ale dumisale nici nu are rost să discutăm, prostiile pe care le debiteaza sunt mai mari decât Catedrala Mântuirii Neamului !. Problema dumisale nu o reprezintă „dogmele” și „regulile credinței”,  că ele sunt oglinda care te arată cât de neisprăvite le sunt convingerile si meajele publice! Să fii singură, fără urmași, cu o carieră incoloră la aproape 60 de ani, este greu.
Este și mai greu să accepți că toate aceste înfrângeri sunt cauzate de propriile decizii și de propria persoană. Nu Dumnezeul creștin și Biserica sa sunt de vină că n-ai realizat nimic remarcabil pana acum, doamnă Pellea, (Sinteza: ActiveNews)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.