Ce nu recunosc maghiarii: Diktatul de la Viena a fost anulat...

Ce nu recunosc maghiarii: Diktatul de la Viena a fost anulat prin Tratatul de pace de la Paris!

1 272

Trebuie să spunem că în acest articol, ne vom rezuma la fapte recunoscute de istorici şi voi încerca să prezentam cât mai corect situaţia. Facem asta din două motive. Odată pentru că îi respectam pe maghiari deopotrivă cu românii şi apoi, pentru că „Mişcarea Comunitaristă” iubeşte adevărul. Sa spunem ca prin prezentza insistenta a numitului  Orban Viktor acum la Timisora si prin preumblarea lui periodica prin Ardeal  … Maghiarii ne reamintesc ca au pretenţii teritoriale la toţi vecinii. 

Dacă aceste pretenţii sunt întemeiate sau nu, dacă ele sunt corecte şi argumentate istoric, e treaba istoricilor maghiari, sloveni, slovaci, austrieci, sârbi, croaţi şi ucrainieni. Pe noi ne priveşte Transilvania. din pacate, in şcolile maghiare se învaţă faptul că la venirea maghiarilor – la începutul secolullui X – în Transilvania ar fi fost  vid de populaţie si de viatza, desi toata zona era si este, prin frumusetea peisajului si fertilitatea solului, o adevarata ” Gradina Maicii Domnului.”
Dar Transilania era pustie; asta e principala teorie pentru care si maghiarii dîn ziua de azi revendică Transilvania. Ca si cand… povestea din folclorul unguresc, cu cele doua herghelii de cai ce le fusesera „luate” ungurilor, impreuna cu hainele, lasandu-i in curu gol pe malul Muresului era o „smecherie” a Sfantului Duh! 

Pentru maghiari nu are nici importanţă faptul că azi populaţia covarsitor majoritară din Transilvania a fost si este de origine română. Nu are nici o importanţă că în inima Transilvaniei sunt vestigiile numeroase ale statului DAC, descoperite la tot pasul, ori faptul  că românii vorbesc şi astăzi o limba de origine latină (puţin modificată) deşi au rezistat migratiior doua milenii  si au dainuit  în mijlocul unor state de origine slavă. Nu are nici o importanţă că Transilvania însăşi poartă un nume latin si că Transilvania nu a făcut efectiv parte niciodată din Ungaria. De fapt, ungurii însişi se recunosc pe sine ca migratori, venind din Asia şi asediind o mare parte din Europa. Ei spun că populatia puternicei  Dacii a regilor Buerebista si Decebal ar fi dispărut, inexplicabil, din istorie !! Si că Transilvania cea bogata in mine de aur, de argint, de fier si sare, ca si numeroasele cetati dacice, redescoperite azi, se transformasera intr-un taram pustiu, numai potrivit sa-l ocupe calaretii  triburilor migratoare maghiare si nu  o gradina roditoare, plina cu daruri de la zei ,  „golită” doar de cuceritori când s-au refugiat ei de-aici, întorcandu-se la Roma!

Un Document  care consfinţeşte aceste false „convingeri maghiare” este celebra „Gesta Hungarorum” a lui „Anonimus”. Problema e că până şi această scriere pomeneste despre Ungaria de Vest – sub dominaţie Habsburgică şi Ungaria centrală sub dominaţie otomană care îşi pierdeu puterea în Transilvania si chiar sub conducerea familiei Bathory,  puterea e împărţită tot între austrieci şi turci.
În 1599 Bathory este învins la Şalimbăr de către Mihai Viteazul care preia controlul asupra Transilvaniei, ajutat de armata austriacă. În 1600 cucereşte şi Moldova, întregind astfel o parte din vechea Dacie. La 9 august 1601 din pacate  Mihai Viteazul este asasinat, iar construcţia sa politică se prăbuşeşte, conducerea Transilvaniei revenind din nou Austriei.

În 1604 Ştefan Bocskay un ardelean convins, conduce o revoltă împotriva stăpânirii austriece, iar în 1606 e recunoscut de către împăratul austriac ca prinţ al Transilvaniei, subordonat Curtii de la Wiena. Sub domnia sa şi a succesorilor săi, nemaiexistand Ungaria, Transilvania devine refugiu pentru capitalul maghiar a culturii.
Artele, comerţul şi religia înfloresc si ,in sfarsit, sunt  acceptate in Transilvania 4 culte religioase: catolicii, luteranii, calviniştii şi unitarienii. Religia ortodoxă majoritara nu este acceptata oficial, dar este îngăduită alături de cultul mozaic. De mentionat ca cele mai vechi biserici ortodoxe din piatra, aflatoare inTransilvania datează de la mijlocul secolului XV. Pe fondul creşterii puterii militare austriece, de la 1711 Transilvania îşi pierde independenţa, căzând total sub influenţa Habsburgilor care numesc guvernatorii în provincia Transilvana.
De retinut, incepand din 1765, Transilvania este proclamată de către Habsburgi „Mare Principat”. În 1791 românii elaborează o petiţie către împăratul austriac Iosif al II lea în care cer drepturi egale cu maghiarii şi saşii. Petiţia este respinsă de către Dieta Transilvaniei, iar românii majoritari rămân în starea de toleraţi, ca şi grecii, armenii, evreii, musulmanii.

La 1848 PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIETRANSILVANIA a fost declarata la Budapesta… doar anexata administrativ si nu incorporata UNGARIEI. Românilor li se promite abolirea sclaviei(!!) în schimbul ajutorului împotriva intervenţiei austriece… Românii refuză, în schimb, împreună cu saşii ajută coaliţia austro-rusă, astfel că Ungaria Mare a lui Lajos Kossuth a fost reprimată în mai puţin de 1 an. 
Între 1849 şi 1860 a avut loc o guvernare militară austriacă, foarte severă în care maghiarii au fost „discriminaţi” ca pedeapsă pentru încercarea lor de alipire a Transilvaniei. Din 1860 până în 1867 , austriecii renunţă atât la guvernarea militară cât şi la discriminarea maghiarilor, însă oferă promisiunea drepturilor egale pentru români. Totuşi prin compromisul de la Ausgleich din 1867, Austria oferă Transilvania Monarhiei Ungariei,teoretic doar in aceasta făcând parte din Ungaria până la 1918 când este proclamată România Mare.
La 1 Decembrie 1918, românii din Transilvania adunaţi la Alba Iulia proclamă unirea cu patria mamă, născându-se astfel, pe ruinele Daciei o nouă Românie.Comuniştii lui Bela Kun intră în Transilvania spre a pedepsi unirea, însă armata română ocupă Budapesta şi schimbă guvernul lui Bela Kun.

După Primul Război mondial câştigat de puterile aliate, imperiul austro-ungar este declarat învins, iar ca succesor al său e numită Ungaria. Prin Tratatul de la Trianon din 1920 sunt consfinţite graniţele României. Ungaria rămâne nemulţumită şi datorită faptului că peste 3 milioane de maghiari rămâneau în afara graniţelor noul stat maghiar.
Urmare a dorinţei de revizuire a tratatului de la Trianon, Ungaria se aliază în cel de-al doilea război mondial cu Germania şi Italia. Misiunea este încununată de succes, iar la 2 noiembrie 1938 are loc Primul Arbitraj de la Viena, unde Ungariei i se oferă o parte din Slovacia (Felvidék) şi una din Ucraina (Rutenia). În urma celui de-al doilea Arbitraj de la Viena (pe care noi românii îl numim Diktatul de la Viena) Ungariei i se oferă la 30 august 1940 43.492 km pătraţi din Transilvania.

În 1947, după înfrângerea Germaniei, Arbitrajul de la Viena este anulat prin Tratatul de pace de la Paris, unde Ungaria în calitate de învins renunţă la specificaţiile celor două arbitraje de la Viena, iar Transilvania se reîntregeşte în sânul României.

Şi acum, după ce am prezentat pentru clarificare faptele, urmează: 
BOMBA ADN
Dacă pretenţiile teritoriale ale Ungariei au ca fundament „Cronica Anonimă” ce susţine teoria migraţionistă a românilor şi vidul de populaţie găsit de triburile maghiare în secolul IX în Transilvania, genetica spune altceva.
În mod normal, dată fiind patima cu care partea maghiară revendică Transilvania, nici măcar genetica care dovedeşte că românii de acum, vorbitori de lb. română, au acelaşi ADN cu primii locuitori ai Europei, respectiv cu grupa genetică „Haplogroupul I-M170” nu-i va convinge pe unguri să respecte poporul român şi teritorialitatea acestuia.
Mai mult decât atât, studiile ADN dezvăluie că Haplogroupul I-M170 se regăseşte mai intens pe teritoriul fostei Dacii şi în zona nordică a Europei, consfinţind astfel trecutul arian al Dacilor şi implicit al acelora care au acelaşi ADN şi în ziua de azi.
Problema cea mai mare a ungurilor e însă faptul că 25% din ADN-ul lor e identic cu cel românesc. Ori asta înseamnă ori că au ajuns în Europa cu 5.000-10.000 de ani înainte decât ei însuşi afirmă, ori că… 25% dintre ei sunt români maghiarizati.
Aşadar, conform studiilor privind distribuţia genetică în Europa, pătimaşii unguri duc o luptă fratricidă cu românii. Atrocităţile ungureşti, pe care le voi prezenta într-un documentar în josul paginii şi eterna ură la adresa românilor se dovedeşte a fi în fapt o manipulare ticăloasă a acelei părţi sângeroase din structura etnică a poporului maghiar.

Încheiem cu următorul manifest: Fratele meu maghiar, e posibil ca tu, cel care înjuri românii, să fii român. Român care ţi-ai uitat limba în urma maghiarizării forţate ce a ţinut un mileniu. Poate că străbunicii tăi au fost români. Poate că str-stră-bunicii tăi vorbeau frumoasa limbă latină. Şi mai ales poate că n-ai ajuns în Europa în goana calului ci ai fost aici ca şi mine, de mii de ani.

Bibliografie:  
„In human genetics , Haplogroup I-M170 is a Y-chromosome DNA haplogroup , a subgroup of haplogroup IJ, itself a derivative of Haplogroup IJK . Y-DNA Haplogroup I-M170 is predominantly a European haplogroup and it is considered as the only native European Haplogroup. Today it represents nearly one-fifth of the population of Europe. It can be found in the majority of present-day European populations with peaks in Northern and South-Eastern Europe”

In genetica umană, halogrupul I-M170 este cromozomul  o subgrupă a . fiind derivat din Y ADN I-M170 este ADN-ul predominant în Europa, fiind considerat singurul ADN NATIV EUROPEAN. În zilele noastre se găseşte cu precădere în Sud-Estul şi Nordul Europei.”Pe hartă, sunt colorate mai intens zonele cu cea mai mare aglomerare a acestui tip de ADN

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.