CE ne sanctioneaza pentru taxa de prima inmatriculare si pentru apelurile de...

CE ne sanctioneaza pentru taxa de prima inmatriculare si pentru apelurile de urgenta

0 101


Comisia Europeana a decis sa continue procedura de sanctionare a Romaniei privind taxa de prima inmatriculara. Dupa cum se cunoaste, oficialii de la Bruxelles sunt nemultumiti de taxele aplicate pentru inmatricularea in Romania a autoturismelor provenind din alte tari ale Uniunii, considerand ca masura este discriminatorie pentru masinile second –hand importate din statele Uniunii. In functie de vechimea vehiculului, taxa este de ordinul sutelor de euro.


Comisia Europeana acorda un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei inainte de a da in judecata statul roman la Curtea de Justitie. In prima faza oficialii au trimis o scrisoare de notificare autoritatilor romane.


De asemenea, CE anunta declansarea procedurii de sanctionare si pentru apelurile de urgenta la numarul unic 112. Romania este acuzata ca apelurile nu pot fi localizate, ceea ce presupune intarzieri in interventiile de urgenta. Situatie este prezenta in cazul retelelor de telefonie mobila.


Procedura va dura doua luni, timp in care Romania va trebui sa raspunda Comisiei, printr-o scrisoare. Oficialii au declarat ca spera ca cetatenii Romaniei sa beneficieze de un serviciu eficient, in momentul in care apeleaza 112.


Romania nu este singurul stat UE aflat in aceasta situatie. Letonia si Polonia au deja dosare transmise la Curtea Europeana de Justitie. „Atunci cand se afla in alte tari ale UE, ca turisti sau in scopuri profesionale, cetatenii europeni trebuie sa se poata baza pe faptul ca serviciile de urgenta ii pot localiza de fiecare data cand formeaza numarul de urgenta”, a declarat Comisarul UE pentru Telecomunicatii, Viviane Reding.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.