Ce ne mai unge guvernul pe PAINE?

Ce ne mai unge guvernul pe PAINE?

0 72

?


La prima strigare s-a dorit „a da reforma ?pe paine” romanilor. Prin ’97, cand venerabilul Victor Ciorbea, enervat fiind (de stimabilul actual presedinteTraian Basescu, dar pe cine nu enerveaza Basescu?), s-a repezit la painea noastra, a feliat-o, si … ?


Obosit, deja, a renuntat sa o mai unga cu Reforma si a predat stafeta Guvernului mai rau de cum a luat-o.


E mult de atunci, lucrurile s-au petrecut cu repeziciune, relatarile au urmarit mai curand senzationalul (cum si cine a injurat, pe cine si de ce etc. etc.).


Lumea a uitat. Chiar a uitat?


Asa ca :…


?


Iata Romania anului 2005. Alt domn se enerveaza, tot premier, se ratoieste la lume vorbind despre „un hotel pentru sinistrati(i)” de pe urma inundatiilor.


Apoi se calmeaza, se aduc corturi si containere (unele locuite si astazi de sinistrati) si asmute guvernul … pe romani. Nu! Nu Guvernul Romaniei ci guvernul domniei sale!


Romanii sa-si unga singuri painea!


Ultima alifie: asigurarile. Astfel …


Din mai multe motive, (majoritatea tinand de modul cum a fost guvernata tara) Romania are de cativa ani „abonament” la inundatii.


Fie ca vorbim de:


????????? defrisari masive (un hectar de rasinoase retine 1.000 t de apa)


????????? sau de sobolanii care au slabit digurile (gaurind mai ales bugetul de stat sub umbrela lucrarilor de ?ntre?inere ?i reparare a digurilor),


????????? fie de bordurile sau de studiile pentru proiectele domnului Videanu (doua gauri fara fund pentru banul public).


Toate dar absolut toate acestea, fac ca o ploaie ceva mai serioasa, sa mature un sat (Arbore, jud. Suceava) sau sa blocheze o capitala, a Romaniei evident.


Pentru ca atunci cand chestiunile marunte vizand refacerea digurilor sau modernizarea canalizarilor ajung, in sfarsit si ele pe masa conducatorilor treburilor publice, bugetul este gol, guvernantii tarii adanc preocupati de problema (cea a inundatiilor devine secundara avand in vedere ca in primul rand trebuie sa indestuleze flamanda oaste a? celor „care este” castigatorii alegerilor. Pe care chiar le-au castigat?)


Au gasit solutia salvatoare: prin LEGE vor obliga populatia Romaniei sa-si asigure casele.


?


1). Din patru in patru ani Romania seamana cu o tara invinsa de coalitia castigatoare a alegerilor locale si (sau) generale.


Precum conducatorii de osti din razboaiele de demult, leaderii de astazi dau liber „ostenilor” lor la a prada teritoriul cucerit (asa cum in vechime se primea liber maxim zece zile pentru jefuirea teritoriului inamic), acum s-a dat liber de la alegeri pana la …. alegeri!


2). Banii de la buget


Adica:


????????? cei multi , platiti de contribuabilul roman si


????????? cei putini obtinuti de conducatorii tarii din administrarea proprietatilor sau monopolurilor statului!


?De ce putini? Pentru ca:


????????? unu! administrarea lor e de proasta calitate,?


????????? doi! veniturile sunt bine jumulite de cocosi, bitneri, baroni locali, regionali, planetari etc.


3). Atunci cand conducatorii Romaniei se cearta (evident ca din motivele de mai sus, adica de jaf) se ridica cortina si se vede ca pe masa guvernului nu este loc pentru problemele Romaniei fiindca masa e ocupata de grupurile de interese ale „ostenilor”??


4). In loc de masa guvernului se poate citi …..


Nu! Mai bine solicitati ajutorul unui procuror pentru a incadra ocupantii scaunelor guvernamentale in diverse si multe articole din CODUL PENAL.


Continuare in numarul viitor


?


Ion Ghe. Cumpana


?


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.