Ce n-a reușit Dragnea împlinește Viorica Dăncilă care va conduce Guvernul dar...

Ce n-a reușit Dragnea împlinește Viorica Dăncilă care va conduce Guvernul dar și PSD

2 198

Viorica Dăncilă va face echipă cu Fifor, secretar general, și Teodorovici, președinte executiv

Viorica Dăncilă a câștigat cursa pentru funcția de președinte al PSD fără nicio emoție, după ce a fost votată de 2.828 de delegați, devenind astfel succesorul lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat și încarcerat în urmă cu o lună.
Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, iar funcția de secretar general a revenit lui Mihai Fifor.

În lupta pentru NR.1 în PSD, pe locul doi, după Dăncilă, s-a clasat Liviu Pleșoianu, după ce în cursă se înscriseseră și Șerban Nicolae și Ecaterina Andronescu.

Unul din greii PSD, baronul de Vrancea, Marian Oprișan, a fost huiduit („Lasă-ne! Du-te acasă!”) momentul în care a vrut sa „cuvânteze” de la tribuna congresului, de mulțimea de social-democrați afșați în sală. Explicația baronului, incompletă dar adevărată, cică s-a arătat ”intransigent” față de fostul lider, Liviu Dragnea. În realitate, gestul sălii este un semnal pentru baronii care controlează nu doar județele ci chiar și partidul, cei care i-au blocat multe inițiative absolut corecte lui Liviu Dragnea.

Rezultatele votului (inițial s-a stabiit sa nu fie decât un tur de scrutin)
* Viorica Dăncilă a câștigat funcția de președinte al social-democraților, după ce a fost votată de 2.828 de delegați. Pleșoianu a obținut 715 voturi, Șerban Nicolae 375 de voturi, iar Ecaterina Andronescu 50 de voturi.

* Teodorovici a fost ales în funcția de președinte executiv cu 2.463 de voturi, în timp ce Daniel Suciu a fost votat de 1.358 de delegați

* Mihai Fifor a obținut funcția de secretar general după ce a fost votat de 2.366 de delegați, iar Gabriel Petrea de 717 delegați. Codrin Ștefănescu a obținut 466 de voturi.

Declarația premierului Dăncilă in urma aflării votului din Congresul extraordinar al PSD.
„Vă mulțumesc pentru votul de astăzi, votul mă onorează, dar mă și responsabilizează, știu că va fi complicat, că abia acum încep luptele, dar știu că sunt milioane de români care cred în noi.
Când mi s-a propus funcția de prim-ministru, am stat, m-am gândit, am o dublă responsabilitate, de a aduce această țară pe drumul bun, să nu îmi dezamăgesc colegii, am responsabilitatea pentru femeile din țara asta să arăt că o femei prim-ministru poate fi la fel de bună ca un prim-ministru bărbat.
Încheiem președinția rotativă cu succes, pentru care s-a depus mult efort. Mulțumesc minisștrilor, Reprezentanței României la Bruxelles, colegilor de Bruxelles.
Am arătat că putem să fim performanți, că merităm aprecierea tuturor statelor membre și nu numai.
M-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD, îmi dau seama că votul dvs. este strâns legat de speranța, dorința, implicarea tututor pentru a readuce partidul pe primul loc între opțiunile românilor. Sunt convinsă că vom reuși și vom duce partidul spre victorie și că împreună vom lua cele mai bune decizii.
PSD este cel mai românesc partid, a pus în primul rând românii și soarta României, suntem partidul care, în același timp, purtăm în suflet tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european, suntem partidul cel mai pro-european, un partid deschis care trebuie să aducă alături pe toți cei care vor binele României. Să aveți încredere! Să ne implicăm ca acest partid și această țară să aibă locul care i se cuvine!”

Declarație Șerban Nicolae, în timp ce delegații votează cele trei funcții de conducere în partid, că dacă nu i-a convins pe colegi să îl voteze la șefia PSD, atunci este vina sa.
„Nu îmi dau seama, dar dacă nu i-am convins, atunci e vina mea. Eu cred că toate discursurile au partea lor de influență și bănuiesc că oamenii care votează știu cine a rămas consecvent în opinii și valori”, a afirmat Șerban Nicolae.
Întrebat dacă în opinia sa colegii votează liberi sau poate sunt influențați ori constrânși la vot, Șerban Nicolae a răspuns: „Nu cred că se vor lăsa influențați de dispoziții sau de cine știe ce ordine”.

Discursuri inainte de vot
Intervenția lui Codrin Ștefănescu, candidat la funcția de secretar general:
„Mi s-a cerut și mie să mă schimb și să uit. Nu pot să uit că aici în sala au fost victime ale acestor abuzuri.
Cum să uit că am fost hăituiți.
De aceea am fost de Năstase, Olguța Vasilescu, Mircea Cosma, alături de fiecare coleg aflat la anaghie. Am fost alături de liderul nostru aflat la ananghie. Liviu Dragnea e deținut politic.
Noi am rezistat că am fost uniți.
Nimeni nu a putut să ne pună botniță nouă.
Pentru toate nopțile și zilele nedormite, pentru tot chinul, eu personal mă plec cu respect în fața voastră.

Eugen Teodorovici candidat la funcția de președinte executiv, susține un discurs: „Ce vrea ministrul e voință, ce vrea premierul și ministrul de finanțe e putință.
Azi suntem foarte vocali, ceea ce e bine, să spunem.
Nebunia asta frumoasă vă spun ce înseamnă: când am fost adus în guvern, am bănuit din ce motiv, dar am zis că e o șansă pe care pot să o fructific pentru oamenii din această țară. Am făcut acest pas pentru că am stiut că se poate.
Nu mi-am schimbat principiile, sunt cel care sunt, pe care Dzeu l-a pus pe acest pământ. Singura mea dorință e să fac pentru oameni.
Eu doresc să fiu acolo unde lucrurile trebuie să se întâmple, să fiu în teren.

Daniel Suciu, candidat la funcția de președinte executiv, susține un discurs: „Trebuie să vorbesc și despre ce n-am făcut bine. dacă nu am câștigat alegerile, vina ne aparține tuturor.
Astăzi pare că suntem la ananghie, că am pierdut niște alegeri.
Eu înțeleg persfect neîncrederea, speranța, hazardul când vă raportați la o candidatură cum e a mea. Am dorință să fac parte dintr-o echipă care vrea să vorbească din suflet.
E foarte sănătos ca un partid mare să aibă capacitatea să înglobeze discursuri și mai nervoase. E loc pentru toți în PSD. Cei 700.000 de membri așteaptă să nu ne mai certăm între noi că asta ne-a dus unde ne-a dus.

Liviu Pleșoianu discurs-dinamită:
„Sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea nu a fost fixată întâmplător la o zi după alegeri. A insemnat miză electorală, ceea ce e oribil, și trofeu electoral, ceea ce e de două ori oribil.
O să vorbesc și de Darius Vâlcov. Autorii protocoalelor sunt bine nmersi, Darius Vâlcov e urmărit de acel sistem nenorocit.
N-o să spun că nu mi-e foarte clar sau nu dacă statul paralel există. Eu cred că există.
În 2012, eram unul dintre cetățenii care credeam în dreptate până la capăt.
Pleșoianu spune că „forțele iadului” au atacat PSD.

Viorica Dăncilă susține un discurs:Văd în această sală mii de oameni dedicați românilor. Suntem un partid puternic, capabil să continue o guvernare prosperă. Este timpul ca PSD să demonstreze că are forța să răspundă corect așteptărilor din societate. Social-democrația înseamnă grija față de oameni, prosperitate, solidaritate față de cei vulnerabili, stabilitate socială.Istoria celor 30 de ani ne arată că PSD a avut guvernările cu cele mai bune rezultate pentru români și de fiecare dată am fost nevoiță să reparăm ce au distrus alții.
Este PSD soluția cea mai bină pentru guvernarea României? Răspunsul e cu siguranță da.
Eu sunt mândră că sunt social-democrată. Mă bucură că am reușit să facem lucruri bune pentru români.
Viorica Dăncilă face un bilant al guvernării
E datoria noastră să revenim la ce asteaptă oamenii de la noi.
Obiectivul nostru principal, să aducem mai mulți români în clasa de mijloc, produce efecte.
În guvernarea noastră am stimulat mediul de afaceri.
Guvernarea nu a fost perfectă, dar cu siguranță a fost eficientă. Avem motive să fim mândri.
Românii ne spun că nu am făcut destule investiții în autostrăzi, așa e. Am făcut investiții în segmente, însă oamenii vor o autostradă de la un capăt la altul
Mă angajez în fața dvs. că vom face o autostradă cap-coadă. Am demarat analiza pentru a vedea care este proiectul cel mai bine pliat pe dorințele românilor. Îl vom finanța de la bugetul de stat.
Am încredere că nu ne vom mai lăsa atrași în teme false, tema justiție. O discuție despre abuzuri era necesară. Vreau ca lupta cu abuzurile să nu mai fie percepută ca o luptă pentru politicieni, să nu mai pară o luptă între politicieni și justiție. Vreau o luptă pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.
Nu trebuie să mai intrăm în dispute inutile. Am părut mai preocupați de justiție decât de sănătate, educație, investiții.

Trebuie să dovedim că am înțeles votul de la referendum. Guvernul nu va emite nicio OUG pentru sistemul judiciar.
Principii propuse de Dăncilă:
1. PSD face o politică pentru oameni, nu împotriva oponenților.
2. Rămânem cel mai pro-european partid din România.
3. Ne asumăm valorile de stânga. România adevărată este de stânga.
4. Democrația internă națională și europeană nu se negociază.
5. Intoleranța de orice fel descalifică spațiul politic.
6. România nu se oprește la marginea orașelor. Facem politică pentru toți românii.
7. Nu ne temen de schimbare.

Călin Popescu Tăriceanu (invitat de onoare) susține un discurs:

 • Ne cunoaștem de foarte mulți ani, din toate unghiurile, perspectivele. Am fost și oponenți, și parteneri. Ați fot alături de mine când am fost prim-ministru, când Băsescu a încercat să răstoarne guvernul. Ați fost partenerii noștri tăcuți. Vă mulțumesc.
 • Am fost împreună în opoziție în perioada celui mai toxic Guvern. Guvernul Cioloș, care era condus de președintele Klaus Iohannis, președintele dezbinării.
 • Sunt aproape 30 de luni de când suntem împreună la guvernare. Nu ne-am luptat doar cu opoziția, ci cu structuri oculte, servicii secrete.
 • Aceste servicii patronează ONG-uri și mișcări de stradă.
 • Sunt scoși inși de mucava care sunt impusi ca salvatori ai nației.
 • Fostul judecător al CCR Toni Greblă a fost achitat definitiv. Un om care a fost târât în mizerie, acuzat de fapte halucinante. Mai halucinant a fost declarația lui Augustin Zegrean că Toni Greblă că sistemul a vrut să arate CCR că nu e capul ei.
 • Vă cer să nu vă lăsați timorați de echipa de zgomote a neo-marxiștilor.
 • Unii ne spun că am făcut o greșeală nepermisă când am semnalizat abuzurile din Justiție. Poate electoral am greșit.
 • Nu există nimic deasupra dreptului unei persoane la justiție corectă.
 • Nu trebuie să lăsăm jos steagul luptei pentru libertate și justiție independentă. Strada trebuie să redevină loc de circulație nu loc de muncă pentru agitatori istorici.
 • Trebuie să scoatem din justiție cuvântul paradeală.
 • Trebuie să îndreptăm efectele negative ale OUG 114. Vreau să fin cei care modernizăm cu adevărat administrația românească. Vreau să fim curajosi si să mergem mai departe cu descentralizarea. Un lucru foarte important: să ducem la Cotroceni un președinte al tuturor românilor.
 • O națiune trebuie judecată după cum își tratează cetățenii necăjiți, cum spunea Nelson Mandela.
 • E timpul pentru un președinte care să ne unească, interesat de ceea ce lasă în urma lui. Sunt azi în fața dvs pentru a vă propune un pact de stabilitate politică și economică, un acord pentru o coaliție care să guvereze România până în 2024. Un acord care să permită alegerea unui președinte care va avea ca prioritate stabilitatea politică și economică.

COMENTARII

 1. PSD este un partid de STANGA si va ramane un partid de STANGA dupa afirmatiile D-nei Dancila dar face o greseala fatala daca se uneste cu liberalii de la ALDE si candideaza impreuna la alegeri, fiindca vor pierde multi votanti PSD. Deci, vor pierde cu succes alegerile din 2020.
  Tariceanu, sau CALUL TRIOAN dupa comentatorul anonim, stie ca ALDE nu va trece pragul la urmatoarele alegeri si vrea sa prostesca pe PSD-ul sa candideze impreuna cu ALDE ca sa ramana in guvern si sa mai ciupeasca ceva.
  Faptul ca Tariceanu vorbeste ungureste si este un aliat al etnicilor maghiari trebuie sa fie un mare semn de intebare pentru votantii PSD.
  PSD nu trebuie sa se alieze cu ALDE fiindca vor pierde din votanti.

 2. Tariceanu a vorbit romaneste sau ce am citit este o traducere a discursului tinut in maghiara la congresul PSD ? Acest JIDAN GREC si BOZGOR este CALUL TROIAB al aliantei PSD-ALDE.
  La fiecare discurs aminteste de DESCENTRALIZARE fiindca este un spion al bozgorilor si se lupta nu numai pentru autonomia bozgorilor ci si pentru dezmembrarea Ardealului.
  In plu,s TRADATORUL vrea sa vanda borfasilor de la OMV si Exxon Mobil gazele din Marea Neagra pe nimic ca sa mai fure si el niste milioane de euro cu compania fara capital de exploatare a gazelor pe care a infiintat-o

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.