CE MI-E RUSU SI PISTOLU ! TOT UN AMERICAN…

CE MI-E RUSU SI PISTOLU ! TOT UN AMERICAN…

0 460
Unii au înțeles cum că pe-aici, langa Dambovitza s-ar fi afirmat că rușii erau mai buni decât americanii.Mai corect spus, de fapt este vorba de altceva: rușii sunt la fel de răi ca și americanii. Ambele super-puteri au un evident dispreț față de ideea de suveranitate a țărișoarelor care le stau în cale, nu au vreun complex în a trimite trupe de ocupație pentru ”protecția” lor, în a negocia resursele unor țări terțe.
Ingerința în chestiunile interne ale țărilor care au nefericirea de a le fi aliate este la fel de ticăloasă, brutală și nediplomatică. Nici rușii, nici americanii nu acceptă punerea în discuție a valorilor lor, la ei acasă. Dacă rușii arestează cântărețe care profanează biserici, americanii epurează universitățile de oameni care nu acceptă ideologia corectitudinii politice.
Poliție politică? SUA ar fi ultima țară în măsură să facă pe mironosița după statul polițienesc instaurat, poate justificat, după 11 septembrie.
Nici la capitolul atrocități nu se poate plânge vreo tabără că ar sta mai bine sau mai rău: rușii au multe crime pe conștiință în Cecenia, în Osetia și poate și Ucraina. Dar lista lungă a americanilor de țări invadate sau aruncate în haosul unor războaie civile în numele ”libertății” este foarte impresionantă. Și Ucraina este ultima țară de pe această listă. Siria este penultima, Libia ante-penultima. Avem Irak-ul, avem Afghanistanul ”pacificat”, avem Pakistanul ”aliat” (unde talibanii tocmai au comis inca un masacru).
Deci a spune că ”rușii sunt răi și americanii sunt buni” este o propagandă la fel de ineptă și mizeră ca cea care afirmă că ”rușii sunt buni și americanii sunt răi”.
Problema trebuie privită pragmatic. România trebuie să înțeleagă că oricât de răi ar fi rușii, ei vor rămâne… foarte geografic si deloc economic lângă noi.Asa ca e bine sa-i avem pe americani aici… Macar atat!
La fel, trebuie să se  înțeleagă că pe datele actuale ale problemei, nu prea mai există vreun prieten al României în jurul granițelor. SOLDATI
Pro-americanismul și anti-rusismul agresiv al mass-mediei și politicienilor români, fiind în contrast evident și cu pozițiile moderate ale UE cât mai ales cu simpatiile internaționale f.f. VIZIBILE ale vecinilor noștri – Ungaria, Cehia, Serbia, Fosta Macedonie, Bulgaria, Turcia, Grecia…
Desigur, e și asta o strategie potențială: să le arăți americanilor că … nu ești doar un aliat corect ci o slugă credincioasă, fatza de Marele Licurici…
Dar merită perspectiva unui eventual bacșiș, servilismul acesta riscant? Pentru că, deși aliați cu SUA, deși ne mor soldații prin Asia de dragul aventurilor americane, România nu este o țară care să se bucure, nici de repect nici de multe investiții americane.
Felul în care Ford , Chevron și Exxon au tratat România ne-a pus în situația jignitoare de colonie, unde toate mizeriile imorale se bucură de susținerea directă a SUA împotriva sentimentelor majorității românești Si… dupa aparitia unui afacerist ordinar ca plenipotential, nici măcar un alt ambasador cat de cat nu ne-au mai trimis, clasa politică românească fiind pusă sa stea la coadă în fața unui diplomat de rang doi, pentru a fi certată, consiliată, îndrumată… Deci, chiar merită o astfel de opțiune?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.