Ce mai vinde Guvernul Boc? Actiunilor statului la Romtelecom!

Ce mai vinde Guvernul Boc?
Actiunilor statului la Romtelecom!

0 88

Seful grupului elen OTE, Michael Tsamaz, si vicepresedintele Deutsche Telekom (DT) se vor intalni martea viitoare la Bucuresti cu autoritatile romane pentru a discuta pe tema achizitiei pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom si cu siguranta vor prezenta o oferta, a declarat marti pentru HotNews.ro Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor.
„Intalnirea va avea loc marti (n.a 17 mai 2011) la sediul ministerului Comunicatiilor. Cu siguranta isi vor prezenta o oferta. Dupa prezentarea acesteia, ministerul va demara propria evaluare a pachetului de actiuni si in functie de rezultat ar urma vanzarea sau listarea treptata pe Bursa de Valori Bucuresti a pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom, cu un pret minim de pornire. Pachetele care ar putea fi scoase pe bursa sunt de maxim 7,5% din actiuni”, a spus Marius Fecioru.

Actionariatul Romtelecom:
• OTE – principalul operator de telecomunicatii din Grecia – cu 54,01%,
• Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) – 45,99%.
Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.
Statul roman a anuntat in luna noiembrie a anului trecut ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul lui 2010. In luna decembrie insa, oficialii OTE au cerut o prelungire cu trei luni a termenului limita pana la care pot depune aceasta oferta. Ulterior, acestia au solicitat inca o amanare pana la sfarsitul lunii mai din acest an.
Pe surse, oferta pe care o vor prezenta marti in Bucuresti oficialii OTE si Deutsche Telekom este in valoare de maxim 350 de milioane de euro.

RCS& RDS si alti investitori ar fi interesat sa cumpere actiuni Romtelecom in cazul listarii pe bursa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.