Ce mai trăncănesc USR-iștii brașoveni: „Ordonanța 92 urmărește destabilizarea DNA” !

Ce mai trăncănesc USR-iștii brașoveni: „Ordonanța 92 urmărește destabilizarea DNA” !

1 302

Este părerea noului președinte al Organizației Municipale Brașov a USR, avocatul Victor Ilie. Comisia de la Veneția tocmai a publicat un raport devastator despre modficările aduse Legilor Justiţiei.
Dacă se va aplica OUG 92/2018 DNA, iniţiată de Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va pierde 57 din cei 150 de procurori adică aproape 40 % din totalul lor.
Practic DNA nu va mai avea resursa umană să finalizeze dosarele actuale darăminte să instrumenteze noi cazuri susține avocatul Victor Ilie, proaspăt ales președinte al organizației municipale a USR Brașov. „Se dorește o destabilizare a sistemului de justiție în special printr-o supraîncărcare a procurorilor, cu cazul special al DNA unde nu doar că ar fi o supraîncărcare ci majoritatea vor fi nevoiți să își caute alt loc de muncă în magistratură dar nu în DNA, lucru extrem de grav pentru dosarele în curs și cele noi”, crede Ilie.În prezent, susțin membrii USR media dosarelor care revin unui procuror este de circa 1.000 de dosare. Din 2012 oricum numărul posturilor scoase la concurs a scăzut sub 100 de magistrați.
Devansarea vârstei de pensionare ar scoate și mai mulți oameni din sistem. Membrii USR consideră că nu este justificată sub nici o formă urgența unei astfel de ordonanțe. „Singura urgenţa este să reacţionăm noi ca societate”, crede Ambrozie Irineu Darău, președintele filialei județene a USR Brașov.
Comisia de la Veneția a recomandat autorităților române să modifice complet amendamentele aduse ambelor coduri, penal și de procedură penală, printr-un proces de consultare cuprinzător. Specialiştii cer guvernanţilor propuneri legislative coerente și solide care să aibă sprijinul larg al societății românești și care să respecte standardele europene și deciziile Curții Constituționale.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. USR este o adunatura de vagabonzi si vagaboante formata din homosexualilor si lesbience care iau lumina din sperma lui Soros si din curul homosexualilor din serviciile secrete franceze care nu au inteles ca vremea lui Nopoleon a apus si ca Franta este condusa de un homosexual impotent care s-a casatorit cu o baba ca sa-si acopere preferintele sexuale.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.