Ce mai poți spune despre un vaccin care oferă protecție 50% la...

Ce mai poți spune despre un vaccin care oferă protecție 50% la îmbolnăvire și sub 80% la îmbolnăviri grave și decese?

0 80


Nu sunt nici pro, nici contra vaccinului. Dar dacă sunt contra a ceva, e că nu-mi place să fiu mințit în față.
Nu-mi place să mi se spună că vaccinul e eficient și sigur, iar cifrele să arate că în România se infectează (procentual) tot atât de mulți vaccinați și nevaccinați și că zilnic mor câteva zeci de vaccinați (e drept, procentual, de patru-cinci ori mai puțin decât nevaccinați).
Un vaccin care oferă protecție 50% la îmbolnăvire și sub 80% la îmbolnăviri grave și decese nu poate fi eficient și sigur. Ba, mai trebuie să faci și trei doze pe an, ceea ce e unic în istoria medicinei.
Apoi, mi se spune că vaccinul e singura soluție pentru a reduce numărul infectărilor și deceselor.
Nu e adevărat.
Luați cazul Indiei și Indoneziei, de pildă (cele mai relevante), și veți vedea că imunitatea naturală a jucat un rol cu mult mai important.
În India numărul zilnic al infectărilor a scăzut de la 400 000 la 12 000 și al deceselor de la 5000 la 150 iar în Indonezia numărul zilnic al infectărilor a scăzut de la 55 000 la 500 și al deceselor de la 2000 la 50, procentul de vaccinați nedepășind 20%.
Așadar, dacă vreți să știți de ce unii oameni, chiar educați, nu se vaccinează aflați că de asta: nu le place să fie mințiți în față.

Varujan Vosganian
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.