Ce joc practica Basescu?

Ce joc practica Basescu?

0 106

Aflat intr-o vizita – de lucru, pretinde el – prin Franta, presedintele – si subliniez titlul – Romaniei s-a pus pe strans intr-un pahar, probabil tocmai golit de alte continuturi, lacrimile diasporei, aripa franceza. Se pare ca Traian Basescu a inceput sa se simta mult mai bine prin strainataturi decat acasa la el, semanand, putem compara, cu o echipa, sa-i zicem de fotbal, care joaca mai bine in deplasare decat acasa, unde este, din varii motive, huiduita.
Caci bantuind prin diaspora, printre romanii care nu prea sunt informati despre adevarata stare de lucruri din tara – stiti ce fel de stiri se aleg, mai ales de catre tabloide – Basescu poate slabi in voie baierele sacului cu minciuni, din care acestea ies ca sa devoreze mintile nestiutorilor sau naivilor.Caci Basescu stie sa vorbeasca pe un ton atat de induiosator cand scapa gogosi ca-ti vine sa-i plangi de mila.
Asa si cu romanasii din Franta, in fata carora a facut un fel de „mea culpa” de vreo doi eurocenti pentru a le castiga eventuale voturi, in vesnica sa campanie electorala.
Insa aceasta autocritica este in asa fel conceputa, incat vina sa cada tot asupra altora, Basescu ramanand in postura celui regulat si cu banii luati.
Iata ce tema si-a ales pentru fraierirea romano-francezilor: el a afirmat ca s-a dezamagit pe sine insusi prin solutia politica gasita in decembrie 2008, dupa alegerile parlamentare, cand a pus la cale coalitia actuala de la guvernare. Prin asta Basescu asteapta sa fie acuma cel putin pe jumatate iertat, confundand insa tara cu borcanul cu dulceata pe care mama il deschide pentru a-si indulci odorul nazdravan dupa ce acesta a recunoscut ca a spart geamul vecinului cu prastia cand a tras dupa motanul acestuia.
„Este un lucru pe care nu trebuie sa-l evit la Paris. Multi dintre dumneavoastra ati sustinut o solutie, alta decat de stanga. Cred ca prin solutia politica pe care am gasit-o in luna decembrie (2008, n.a.) pe multi dintre dumneavoastra v-am dezamagit. Vreau sa stiti ca m-am dezamagit si pe mine insumi”, s-a adresat Traian Basescu comunitatii romanesti din Paris.
Poftiti jucatorul: ati pierdut voi, dar eu insumi am pierdut si mi-e groaza sa pierd si stima dumneavoastra!
Si diaspora spune: ma, hai ca si-a recunoscut greseala si nu o sa mai faca, daca-l alegem pe el, ca va alege alta cale, pe cea dreapta!
Saracii romanasi din diaspora habar nu au cu ce trisor au de a face!

Seful statului a explicat ca, dincolo de a se dezamagi pe sine insusi, avea „obligatia” sa garanteze Romaniei o solutie stabila „intr-o perioada care deja se prefigura a fi o perioada de criza”.
„As fi putut, dintr-o vointa politica, care sa-mi respecte toate abordarile trecute, as fi putut fi un presedinte care sa si impinga tara intr-o situatie de instabilitate politica pentru a-si respecta niste crezuri. Am preferat sa sacrific crezurile mele, decat sa sacrific Romania impingand-o in instabilitate politica. Pentru asta pot fi judecat, pot fi apreciat, dar important este ca Romania sa aiba stabilitate”, a fost ultima interventie din discursul sefului statului.
Este de groaza tupeul pe care il poate prezenta acest fabricant de minciuni in serie, tupeu cu care isi paveaza drumul intereselor personale, uitand sau netinand seama ca nimeni din cei care au colaborat, in diferite ipostaze, cu el nu a putut duce treaba pana la capat, indiferent daca se numea FSN, PNT-CD sau PNL. Oare toti sunt nebuni si doar el sanatos?
Si, al naibii, nici nu vrea sa se duca la culcare cand toti ii spun ca este beat.. De data aceasta nu din pahar, ci din atitudine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.