Ce isi doreste politicianul Scripcaru

Ce isi doreste politicianul Scripcaru

0 142

In zapaceala asta cu valvatai politice imposibil de stins cu mijloace normale, politicienii, inafara de injurii si scuze reciproce, mai lasa sa le scape si unele preferinte in legatura cu eventuale aliante postprezidentiale, atat la nivel central, cat si la cel local.
Iata ca si primarul Brasovului, George Scripcaru, are preferintele lui, mai ales ca nu este doar un pedelist de rand, ci sef, atat central, cat mai ales local. De ce credeti ca i-ar cadea altfel zarurile, mai tot timpul, asa cum isi doreste?
Astfel, Scripcaru a declarat ieri, la Sfantu Gheorghe, ca si-ar dori ca UDMR sa faca parte dintr-o formula de guvernare alaturi de PD-L. De aceea, se pare, si schimbarile de la Prefectura cu inalti functionari apolitici purtand nume maghiare.
„Eu, ca primar de Brasov, ca presedinte de organizatie judeteana si ca vicepresedinte, mi-as dori ca UDMR sa faca parte dintr-o formula de guvernare alaturi de PD-L, chiar de maine, daca ar fi posibil”, a declarat Scripcaru.
Vicepresedintele PD-L a participat ieri la inaugurarea noului sediu al PD-L Covasna, care va gazdui Biroul Permanent Judetean, cel Municipal, organizatiile de tineri si de femei, precum si stafful de campanie pentru presedintele Traian Basescu.
Daca s-ar putea crede ca aceste cuvinte s-au dorit un fel de compliment, pe teren udemerist, acest lucru este contrazis de starea din administratia brasoveana, mai sus amintita. Acuma partidele vor sa atraga, mai ales pentru turul II, UDMR-ul cu cele 6% ale sale, ca sa le adauge la cele obtinute de reprezentantul lor. Si se pare ca pedelistul Scripcaru – mic de stat intelectual, dar mare in viclenii politice – a inceput sa dea tarcoale pe la iesirea din oras a soselei politice ca sa agate ce-i trebuie.
Ramane de vazut cum va reactiona UDMR-ul la varf, unde Marko Bela a afirmat, de cate ori a avut ocazia, ca formatiunea condusa de el – nu scriu ‘formatiune politica, pentru ca, oficial, UDMR este doar o uniune culturala – are in vedere in primul rand „interesele minoritatii maghiare”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.