Ce inseamna alegerea lui Antonescu?

Ce inseamna alegerea lui Antonescu?

0 90

Alegerea lui Crin Antonescu in fruntea Partidului National Liberal a facut valva. Au fost televiziuni care au transmis Congresul in direct. S-au facut pariuri, s-au tinut pumni stransi. Discursul lui Antonescu a fost aclamat in sala Congresului si mai ales in afara. Rezultatul alegerilor liberale a adus o explozie de bucurie atat in PNL cat si in randul cetatenilor romani, indiferent de culoarea politica. Multi s-au grabit sa-l numeasca pe Antonescu Obama de Romania. Iliescu a declarat ca si l-ar fi dorit pe noul lider liberal in PSD, laudandu-i verticalitatea.
Cine are ochi trebuie sa priveasca, cine are urechi trebuie sa asculte. Antonescu nu este Obama si nici nu ne intereseaza sa fie Obama. El este pur si simplu Crin Antonescu. Este votul de blam dat oligarhilor, imbogatitilor peste noapte pe spinarea celor multi (oricat de comunist suna asta, e o realitate). Este votul pentru intelectualul onest, indiferent de convingerile sale politice. Este dorinta poporului reflectata in randul membrilor PNL, de a pune ordine in ierarhii, de a recunoaste valorile umane mai degraba decat valorile financiare, de a rasplati munca, tenacitatea, onestitatea. Este, prin anuntul facut ca va candida impotriva lui Basescu, reflectarea dorintei romanilor de a scapa de actualul presedinte, pe cale sa instaureze in Romania o dinastie. Chit ca sondajele il dau drept mare favorit pe “Base” in cursa pentru un nou mandat, ca o dau pe “EBA” drept marea vedeta a europarlamentarelor, oamenii de rand nu vorbesc altceva decat de nepotrivita candidatura a odraslei prezidentiale si cat de satui sunt de tatal ei si tatucul nostru. Semnalul dat tocmai din sanul celui mai de dreapta declarat partid, e clar. Vrem alt tip de lider. Il vrem cult, echilibrat, onest, discret, zgarcit in aparitii in carciumi si calare pe snow-mobile prin statiuni. Il vrem la munca, nu la bai de multime, la baut si facand figuratie in cizme de cauciuc la inundatii. Il vrem natural, vrem sa fie el insusi chiar daca asta nu face cuconetul sa lesine si copiii sa vrea poze cu el precum cu maimuta de la zoo.
Chiar daca nu va fi ales Presedinte, Antonescu e un semnal de alarma, e dorinta noastra de schimbare, e puterea noastra de a nu ne mai supune si vai de aceia care nu simt dincotro bate vantul!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.