Ce firme fac angajari in 2010

Ce firme fac angajari in 2010

0 87

Piata fortei de munca din Romania cunoaste cea mai mare aglomerare de potentiali candidati pentru angajare din perioada democratica, post-decembrista.
Angajatorii au acum de unde alege, vorba ceea „are balta peste”, numai ca afacerile care stagneaza ii olbiga sa faca tocmai contrariul: sa concedieze in continuare.
In aceste conditii, este interesant si chiar util de stiut care sunt angajarile care se preconizeaza pentru anul 2010, in ce domenii si pe ce pozitii.
Un studiu realizat de compania de executive search Antal Network International releva ca mai mult de jumatate dintre companiile din Romania au in plan angajari pe pozitii de management si de specialisti in trimestrul doi al anului 2010.
In luna ianuarie a acestui an rata somajului a sarit de la 7,8%, in decembrie anul trecut, la 8,1%, nivel nemaiatins din anul 2003.
Piata fortei de munca da semne de revenire, nu numai prin cresterea proiectelor de angajare pe pozitii specifice, ci si prin aparitia unor proiecte de recrutare in masa, in sectoarele servicii si productie.
Angajarile in masa sunt cazuri izolate, majoritatea deschiderilor vizand pozitii distincte in organigrama, cauzate in general de fluctuatia de personal.
“Au continuat sa angajeze companiile din IT&C si marile centre de BPO din Romania,care, sub presiunea costurilor din alte tari vest-europene, continua sa mute activitati in Europa de Est. Romania este una dintre tarile atractive, tinand cont de balanta calitatea serviciilor si cost, mai ales atunci cand pozitiile cer competente de limbi straine sau o combinatie de aptitudini, limbi straine cumulate cu diverse cunostinte tehnice, financiare sau logistice”, explica Donisa.
Pozitiile de vanzari in companiile farmaceutice si posturile vacante din industria auto completeaza tabloul sectoarelor angajatoare, in primul trimestru al acestui an.
In top 5 domenii cu cele mai multe joburi disponibile postate pe site-ul de recrutare Myjob in ianuarie 2010 conduc vanzarile, urmate de inginerie/tehnologie, serviciu clienti, IT&C (atat software, cat si hardware) si educatie/training.
Pe primul loc se situeaza BCR, cu 58 de pozitii deschise, urmat de compania producatoare de componente pentru industria auto Continental Automotive, cu 51 de oferte.
Locurile trei si patru sunt ocupate de compania de resurse umane Adecco si de operatorul de telefonie Orange, cu 30 de pozitii vacante, in timp ce hipermarketul Real se claseaza pe locul 5, cu 27 de oferte de joburi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.