Ce fel de PEPENI se gasesc in piete – autohtoni sau straini?

Ce fel de PEPENI se gasesc in piete – autohtoni sau straini?

0 318

Au aparut pepenii in piete! Am vazut cu totii „gramajoarele” de mingi verzi din piete, dar se pare ca acestea nu ne-au convins prea mult sa ne apropiem. Gustul fad, mirosul inexistent si lipsa suculentei cu care exemplarele autohtone ne-au obisnuit, ne-au determinat sa stam departe de pepenii timpurii. Si acest lucru s-a datorat si faptului ca acesti pepeni sunt de import, fiind adusi din Grecia sau Turcia, motiv pentru care sunt diferiti si mai putini placuti fata de cei din Baraganul nostru.
Comerciantii au vazut acest lucru si incearca sa aplice metoda: „aceeasi Marie, dar cu alta palarie”.
Asadar, celebrul brand oltenesc de pepeni, cei de Dabuleni, dar si cel din Ialomita este folosit drept momeala pentru cumparatorii care cauta un pepen zemos, suculent si aromat de-al nostru.
Pepenii verzi de Dabuleni sunt primii care s-au copt anul acesta si au ajuns pe tarabe, insa de acest lucru profita si bisnitarii care cumpara produse de import de la angro si le vand sub aceeasi eticheta, dupa cum informeaza cotidianul Adevarul.
Alti vanzatori pacalesc cumparatorii spunand ca vand pepeni verzi de Amara, desi acolo lubenitele vor fi numai bune de cules abia peste doua saptamani.
Adevaratii pepeni de Dabuleni sunt fie verde-inchis, fie dungati, nu sunt foarte mari, asa cum sunt cei importati, au semintele mici si negre, iar coada este subtire. De asemenea, pata unde a stat pe pamant este alba sau verde crud.
Cei din Grecia sau Turcia sunt lubenite foarte, foarte mari, au toti forma aproape la fel, coaja este mai deschisa la culoare si foarte groasa, iar semintele sunt maronii, nu negre. Asta pentru ca sunt copti fortat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.