Ce facem daca ne musca insectele?

Ce facem daca ne musca insectele?

0 158

Este cunoscut faptul ca, in aceasta vara, insectele, mai ales cele care se hranesc cu sange, au aratat o agresivitate mult mai mare fata de ce se intalnea in anii trecuti. Faptul a fost pus pe seama schimbarilor climatice, dar si a alternantei ploi mari – calduri mari.
Acuma, chiar daca sezonul cald se apropie de sfarsit si insectele sacaitoare cam dispar, pe la subsoluri de bloc sau chiar de case vor mai ramane destui tantari sau paianjeni care sa ne aminteasca, prin intepaturi si muscaturi, de existenta lor si pe timp de iarna.
De aceea este bine sa avem, atat in casa, dar si daca am preferat aceasta perioada pentru concediu si plecam, mai ales in zone umede, produse contra ciupiturilor de insecte.
Insa, chiar daca folosim spray-uri si creme speciale, de multe ori insectele tot reusesc sa lase urme neplacute pe corpul nostru. Dar nu va faceþi griji, exista o serie de remedii ca mici neplaceri sa dispara.
Astfel, puteti utiliza produsele care calmeaza senzatia de mancarime si contribuie la vindecarea mai rapida a urmelor lasate de tantari. Pe langa astfel de produse, de gasit sub forma de spray, crema sau lotiune, remediile naturiste sunt si ele foarte eficiente si, daca le cunoastem, mult mai la indemana cand ne aflam in natura.
In asemenea cazuri, otetul, spirtul medicinal, frunzele de patrunjel, zeama de rosie, ceapa, propolisul lichid, bitterul suedez – toate acestea contribuie la calmarea mancarimii si grabesc vindecarea.
Iar cel mai simplu remediu si oricand la indemana, folosit din batrani, este sa faci o cruce incizata cu unghia pe muscatura sau intepatura si scapi de mancarimi si starea neplacuta.
Oricum, cel mai bine este sa nu trebuiasca sa folositi toate aceste remedii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.