Ce exemplar execrabil este acest PLEȘU, intelectualul lingău al tuturor dictatorilor!

Ce exemplar execrabil este acest PLEȘU, intelectualul lingău al tuturor dictatorilor!

1 115

 Mult Stimate Tovarase Nicolae Ceausescu – Secretar General al  Partidului! 

Am avut cinstea sa-mi reprezint tara, cu comunicari de specialitate, la felurile congrese si reuniuni internatinale (Berlin-Est, Weimar, Jakarta etc.). Ca secretar al sectiei de critica a Uniunii Artistilor Plastci, am participat la organizarea mai multor expozitii de arta românescă, în fața și în străinătate.

Am intrat in Partidul Comunist Roman la varsta de 19 ani (1968) si, atat pe linie obsteasca (CA ORGANIZATOR DE GRUPA DE PARTID), cat si pe line profesionala (ca cercetator la Institutul de Istoria Artei al Academiei de Stiinte Sociale si Politice si, apoi ca lector universitar la Facultatea de Arte Plastice “N. Grigorescu”) m-am straduit, in ciuda unei sanatati precare (care ma obliga sa stau, de cativa ani, sub constanta supraveghere), sa fac totul pentru a fi la inaltimea exigentelor epocii noastre, ale politicii noastre din ultimii ani.

Va rog, mult stimate tovarașe Secretar General, să nu luați raportul de activitate de mai sus drept o lipsa de modestie. El e bilanțul firesc de munca al oricarui român care vrea să-și serveascp țara cum se cuvine. (!!n.n.) 
Veti întelege cât pot fi de mâhnit să constat că, dintr-o dată, în urma unei împrejurări accidentale, sunt pus în afara partidului ca „sectant” și destituit din invatamant si cercetare.

Mai mult chiar: am avut ocazia sa aduc la cunostinta unui …lucrător al Ministerului de Interne opinile mele critice privind “meditatia trancendratala”. În rezumat, am participat la o conferința despre care nu aveam motive sa cred ca s-ar desfasura fara aprobarile de rigoare. Cat despre chestionarul pe care l-am completat – ca toti cei de fata – nu cuprindea niciun angajament de nuanta politica sau religioasacare sa contarazica adeziunile mele reale la statutul PCR si la Constitutia tarii.  

 Totusi, pentru o momentana lipsa de vigilenta, mi se pare, in acelasi timp, greu de acceptat  ca sanctiunea mea sa aiba caracterului unui condamnari  ducand  la totala descreditarea politica, si la descalificare profesionala.  ca o disproportiune  in spiritul echitatii cu care ne-a obisnuit conducerea noastra de partid si de Stat 

Ranit sufleteste de spulberarea atator ani de eforuri entuziaste, si  proiecte  viitoare apelez, tovarase Secretar General la dreapta dumnevoastra judecata omeneasca,rugandu-va sa dispuneti rediscutarea cazului meu, in datele lui obiective. Va asigur ca tot ce doresc e sa-mi dovedesc, in continuare, ca si pana acum, buna-credinta loialitatea fata de partid si tara, participand la procesul de afirmare a valorilor noastre pe plan universal.

Vă mulțumesc, Andrei Gabriel Pleșu, 25 mai 1982

P.S.
Pai bine Domnule filoszof, așa „exilat” la Tescani, intr-o „casa de oaspeti” a scriitorilor/Partidului in asteptarea „sfârșitului” Revolutiei, unde la un spriț imprimai niste „cânticele” în compania lui Dinescu si Johnny Raducanu și îi scriai lui Ceaușescu să te ierte !!

COMENTARII

  1. Nu trebuie sa mai scrieti articole pro sau contra despre acest TIGAN BORAT si SPOIT TINGIRI care in comunism a facut TRAFIC de AUR iar acum prin baiatul lui face si TRAFIC de DROGURI. Ce se naste din pisica soreci mananca

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.