Ce este și ce vrea „Pământul Strămoșesc”

Ce este și ce vrea „Pământul Strămoșesc”

2 100

Asociaţia „Pamântul Strămoşesc” este o organizaţie strict apolitică, care îşi propune să ridice neamul românesc la un nou nivel de conştiinţă şi un înalt grad de moralitate. Domnul Călin Georgescu, ideologul şi iniţiatorul acestei mişcări, afirmă că poporul român trebuie să fie mai întâi iubit, ca să poată fi schimbat, şi nu schimbat, ca să poată fi iubit. Mesajul este că numai prin iubire se poate schimba omul în bine.
În România de azi, criza cea mai profundă este cea de identitate naţională, iar statul român şi cei care ne conduc, se „bucură” de o respingere totală din partea românilor simpli. Peste 90% dintre românii intervievaţi cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Ca să poţi depăşi neîncrederea cronică, trebuie să găseşti mijloace adecvate ca să ajungi la sufletul românilor, ca să capete încredere în bunele intenţii ale unei noi asociaţii apărute peste noapte.
„Pământul Strămoşesc” vrea să reformeze societatea românească printr-o activitate care se sprijină pe două direcţii de acţiune. Una este cea de ajutorare a celor nevoiaşi, care au grabnică nevoie de sprijin şi cea de-a doua, de susţinere a micilor intreprinzători, mai ales de la sat, pentru a produce şi de a-şi comercializa produsele la preţul corect. În această grupă intră atât gospodărie ţărănească, cât şi activităţile care procesează produsele agricole, precum brutăriile, carmangeriile, producţia de murături, uleiuri, brânzeturi, dulceţuri şi siropuri din fructe, produse apicole, dar şi meseriile şi meşteşugarii de la sate.
În acest fel se adaugă plusvaloare rodului pământului şi se va asigura într-o măsură mult mai mare necesarul de hrană din surse interne tuturor celor care trăiesc în ţara românească. De asemenea, în cazul unei crize alimentare, care nu va întârzia ca să-şi arate colţii, aceste mici gospodării ţărăneşti vor fi cele care vor asigura într-o mare măsură necesarul de hrană al populaţiei.
Trebuie să înţeleagă fiecare, că în caz de foamete la scară mondială, nimeni nu va mai exporta alimente. Chiar zilele acestea a apărut ştirea că, de Crăciun şi Revelion, în România, carnea de porc va proveni în proporţie de 80% din import. Este o situaţie care frizează inconştienţa, pentru că asigurarea hranei la scară naţională este obligaţia primordială a unui stat şi aduce atingere directă suveranităţii naţionale. Degeaba ai avioane F35 şi rachete de apărare, dacă cetăţenii tăi sunt flămânzi.
Pentru atingerea scopurilor sale, Asociaţia condusă de Călin Georgescu a ales să folosească ca mijloc de acţiune voluntariatul. Este incredibil ce se poate realiza, apelând la resursele pe care fiecare om le are în el. Şi când se strâng mai mulţi ca să facă o faptă bună, deja acolo apare şi Dumnezeu.
Apoi, pe lângă realizările materiale ale voluntariatului, (precum construcţia unui hambar, https://www.youtube.com/watch?v=sp9pY1HKhp8 , construirea unei fântâni pentru o familie cu mijloace modeste de existenţă şi cu cinci copii în judeţul Botoşani https://www.youtube.com/watch?v=eUdJ_BDWNYM sau construirea unei rampe pentru gunoi în satul Ţopa, de lângă Sighişoara, https://www.youtube.com/watch?v=TL0ES4jRdBM ) voluntariatul mai are o caracteristică care se manifestă în plan spiritual (poate chiar mai importantă decât realizările materiale) şi care este înălţarea şi purificarea morală a voluntarilor, a celor ajutaţi de ei cât şi a celor care iau cunoştinţă de aceste fapte creştineşti. Se întăreşte totodată încrederea românilor în forţele proprii, se conştientizează avantajele unirii, iar unii vor ieşi din defetismul mioritic şi din pasivitatea ancestrală care pare că ne definesc evoluţia ca popor în momentul de faţă pe scena lumii.
Aceste acţiuni sunt realizate împreună cu organizaţia „Frăţia ortodoxă”. Această colaborare nu reduce din meritul nici uneia dintre cele două organizaţii, dimpotrivă, li-l amplifică, pentru că asta dovedeşte că şi la români se pot lăsa orgoliile deoparte, ca două organizaţii animate de aceleaşi idealuri îşi pot uni forţele în cel mai curat şi mai pur spirit creştin, sprijinindu-se totodată una pe cealaltă. Sunt atât de multe de făcut în România, sunt atât de multe persoane care au nevoie de ajutor, atâţia mici intreprinzători care se simt abandonaţi şi sunt lăsaţi de izbelişte de un stat indiferent şi hain, încât punerea unor interese personale înaintea celor de grup ar echivala aproape cu o crimă.
Eu am tras pentru mine concluziile care se impun şi m-am ataşat de această Asociaţie, trecând peste tot ce m-ar fi putut determina ca să renunţ. Nici cei 150 de lei pentru a completa un formular n-au constituti o piedică, nici parerile unor „specialişti” care ştiau ei că Asociaţia este o făcătură, nici propriile temeri, care apar fără motiv, atunci când vrei să faci un pas care presupune şi unele necunoscute. Ca să le înving, am urmărit multe filmuleţe de pe YouTube în care Călin Georgescu şi-a expus doctrina şi proiectul de ţară şi apoi, am citit cartea lui numită „Cumpăna României”. Asta m-a făcut să mă lămuresc deplin despre cel care este iniţiatorul acestei Organizaţii iar încrederea mea în Asociaţie a devenit absolută.
Să vă dau şi un exemplu, ca să înţelegeţi mai bine raţionamentul. Domnul Ion Coja a scris o piesă de teatru despre uciderea la Stambul a martirului naţiei, Constantin Brâncoveanu, cu toţi cei patru fii ai săi. Oricine a citit piesa, vede şi simte că domnul Profesor şi-a pus nu numai talentul, ci şi sufletul în această piesă, admiraţia dânsulul pentru sacrificiul acestui domn creştin fiind fără margini. Spuneţi-mi şi mie dacă, după o asemenea experienţă literară şi sufletească, ar mai fi posibil ca domnul Profesor să-şi schimbe atitudinea faţă de Brâncoveanu. E de neconceput. La fel se întâmplă şi cu Călin Georgescu, care şi el la rândul lui, şi-a pus sufletul în cartea de care tocmai v-am vorbit.
Propun celor care nu au încredere în „Pământul Strămoşesc”, dar simt că ar vrea totuşi să facă voluntariat, sunt organizaţii mai vechi în care ar putea să se înscrie, precum „Frăţia Ortodoxă” sau „Via Transilvanica”. Ambele dovedesc prin fapte că fac ceea ce spun. În Ţara Românească, este mare lucru.
De fapt, în asociaţia „Pământul Strămoşesc” nu intri, ci eşti primit, nu semnezi o adeziune, ci trebuie sa dovedeşti prin fapte, că meriţi să fii în rândurile ei. Apoi, toată activitatea se desfăşoară prin grupuri de lucru pe tot teritoriul ţării. Eu am înfiinţat un grup de lucru, numit „Prietenii albinelor”, în care vreau să aduc împreună apicultorii cu consumatorii. Sunt multi apicultori care au dificultăţi în comercializarea produselor lor, iar majoritatea micilor magazine de cartier, dacă nu toate, nu vând miere românească. În 27 noiembrie 2021 am înfiinţat grupul şi deja, în zona Suceava, sunt disponibile cam o tonă de miere de cea mai bună calitate, care contine tot ce trebuie sa aibă o miere şi nimic altceva.
Înscrierea în acest grup de lucru este gratuită, preţurile sunt stabilite prin negociere între producător şi cumpărător. Îi invit pe doritori să mi se adreseze, chiar dacă sunt din alte zone ale ţării. Apicultori sunt peste tot în România, consumatori iar peste tot. De ce nu am forma un circuit închis, fără intermediari sau samsari?
Mailul meu este calin.kasper@gmail.com. Doamne, ajută!

Calin Kasper
Sursa: Ioncoja.ro

COMENTARII

  1. Nu te inteleg de ce vorbesti e cineva pe care nu-l cunosti , deci fara sa stii ce studii are, ce a facut pana acum si ce intentii are !? De ce va treziti cu ideea ca celalalt e neaparat necalificat, fanfaron si un om lipsit de pragmatism !?

  2. Nu înțeleg cine este acest Călin Georgescu și ce curriculum are pentru a pretinde să creadă că va fi vreodată prim-ministrul României și nu cel care îmi spală mie parbrizul sau îmi schimbă cauciucurile la mașină .
    Ce activități istorice, culturale, militare, cetățenești a dezvoltat de-a lungul vieții și ce îl recomandă pentru politica românească și nu pentru a antrena echipa de oina a comunei natale sau conducerea ciurdei din comunitatea din care se trage ?
    Ce studii are, ce master are, ce-a făcut în ultimii 30 de ani acest om scos din joben și băgat în față ca așa zis patriot ?
    Eu din discursurile sale îl văd ca un fanfaron, un om cu capul în nori, un om lipsit de pragmatism și care discută doar banalități și lucruri generale fără a explica cum pot fii puse în practică?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.