Ce dulce-i puterea. De la aproape şomer la premier! ,,Veganul” Orban şi-a...

Ce dulce-i puterea. De la aproape şomer la premier! ,,Veganul” Orban şi-a întreţinut şoţia şomeră şi bunăstarea cu 600 de euro pe lună. Liberal, nu?

0 89

Deputatul PNL Răzvan Prișcă a declarat, joi, că premierul Ludovic Orban a putut trăi cu un venit de 3.000 de lei lunar, deoarece este vegetarian de 20 de ani.

Aceasta a încercat să ofere explicaţii sofistice pe marginea modestului venit al lui Ludovic Orban – plecând de la declaraţia acestuia de avere.
Este un om departe de a fi extravagant, departe de a fi un cheltuitor pentru sine, de la telefonul pe care l-a avut multă vreme, care nu a fost deloc performant, este un om care trăiește destul de simplu și nu are ambiții de a fi în ton cu moda, pe haine, pe aparatură, este un om destul de simplu. (….) Este vegetarian cred că de vreo 20 de ani, nu știu, dar de ani buni”, a spus Prișcă, la Digi24, citat de Mediafax.
Ludovic Orban și-a publicat declarația de avere și potrivit documentului premierul a obținut venituri în 2018 de aproximativ 3000 de lei pe lună, iar soția sa nu a avut în acel an niciun venit.

,,Luni mai bune, luni mai rele”, of zilele mele de premier…liberal!

Luat din nou la întrebări joi pe această temă, Orban a spus: „Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster și cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur că în viață ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăiești strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci și din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli.
Eu sunt după 30 de ani de carieră în viață publică, perioada în care am deținut funcții extrem de importante în statul român, de la viceprimar general al Capitalei până la funcția de ministru al Transporturilor, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, parlamentar, acum prim-ministru.
Ce puteți vedea este că am trăit strict din indemnizația pe care am primit-o pentru funcțiile publice pe care le-am deținut, și cred că asta este lucrul cel mai important.
Faptul că au existat anumite, să le spunem, perioade în care să spun nu am înregistrat venituri, și aici vreau să rețineți că nu m-am dus și nu am cerut nici un ajutor de șomaj în perioada respectivă. Iar în marte parte faptul că pe unele companii s-a pus presiune signifiantă din cauza faptului că au îndrăznit să facă un contract de muncă cu mine a arătat totuși anormalitatea statului român, condus de PSD”.


Din 600 de euro pe lună Orban a plătit 10.000 de euro într-un an!


Orban a mai susținut, joi, că datoria de 10.000 de euro pe care o avea în urma unui credit nu mai apare în declarația de avere, deoarece aceasta a fost achitată. Premierul a precizat că datoria nu a fost achitată în anul 2018, când a avut venituri de aproximativ 3.000 de lei pe lună.
Păi normal că nu a mai apărut, pentru că a fost achitată”, a spus Ludovic Orban, întrebat cum a reușit să achite suma de 10.000 de euro pe care o avea datorie în anul 2017.

Întrebat din ce bani a achitat creditul, în condițiile în care a avut un venit de aproximativ 3000 de lei în anul 2018, Orban a răspuns: „Păi nu a fost achitată în 2018”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.