Ce baieti buni !

Ce baieti buni !

0 491


Patriarhul vorbea, la inscaunare, despre pastoritu oilor. Cele pe doua picioare. Si de grija pe care trebuie sa o aiba Biserica atunci cand se ocupa de oierit. Ca sa iasa cat mai multa branza si lana, probabil. Caci Biserica a fost prima institutie care s-a prins cati prosti sunt pe lumea asta. Si i-a numit oi. Ati vazut vreun animal cu o privire mai tampa ?


Cativa mireni mai smecheri vor sa faca aceeasi figura. Uitati-va la Basescu. Ieri zicea una, azi baga alta cotita, numai sa nu mearga treaba oblu, ca apoi, sucindu-se, sa spuna: pain u v-am zis-o io, ha, ha, ha ? Cerea in Piata Universitatii uniune nationala, tocmai el, care dezbina mai mult sin u lasa guvernul, asa cum e, sa-si vada de treaba. Si cei viciosi dupa chipul si asemanarea sa il aplaudau. La fel cum fac masculii in calduri pe langa o curva.


Sau ii auziti pe toti cei acuzati de fraude cum se jura ca nu au furat nici un leut ? Paid a, ce sa faca ei cu un leut. Au luat cu sacul. Asta nu poate fi adus ca proba pentru ca nu incape pe usa Parchetului. Si toti acestia ne tin pe toti de fraieri, inclusive Biserica.


Sa nu se inteleaga ca sunt ateu. Cred in Doamne-Doamne, dar prefer sa tin personal legatura cu El. Iar in ce priveste pe majoritatea inavutitilor postrevolutionari, ii socotesc pe ei pleava societatii, si nu pe cei care trudesc pentru supravietuire. Uneori cultura unui boschetar este mult mai vasta decat cea basesciana. Niciodata lumea buna nu se va masura cu bani. Mai devreme sau mai tarziu arama ajunge sa se de ape fata.


?


Dan Bota


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.