Ce alegem la Brasov? Este doar Scripcaru victima?!

Ce alegem la Brasov? Este doar Scripcaru victima?!

1 596
România pare ca este doar un sat fără câini, dar şi o barcă rămasă fără cârmă, în derivă. E un moment periculos acest an 2016. Iohannis ar fi trebuit să fie reazemul societăţii româneşti în aceşti ani, dar el a dezamăgit prin lipsa lui de anvergură în primul rând. Situaţia aceasta – de penurie a unor politicieni de calitate – sa fie un efect parţial si al exagerarilor DNA (?), care a introdus în spaţiul public o neîncredere severă în politicieni. Dar cauza adevărată a fenomenului este si la Brasov tot în partide unde lideri corupti, atat la PSD cat si la PNL+PDL au dominat peste doua decenii  peisajul politic local, utilizand constant o „rotatie” in care doar ei au acoperit atat Puterea cat si Opozitia.
Timp de 26 de ani, asemenea lideri precum Aristotel Cancescu, Nita Costica , George Scripcaru,” revolutionarul„Maior Lazar, I. Nicolae, M. Fercala, Bran Vasile etc,  conducerea Politiei, serviciile descentralizate  au operat constant în politica lor de cadre nu pe criteriul valorii, ci printr-o constantă contraselecţie, evitând valorile, oameni cu viziune, cu talent, comunicatori, oamenii serioşi, hotărâţi să se dedice binelui public etc.
Au cultivat in administratia locala si judeteana indivizi sterşi, nepregătiţi, rubedenii, corupţi, inşi dispuşi la orice tranzacţie pentru a primi o funcţie, fără competenţe profesionale, oameni de nimic etc.trei_MAGI
Odată ajunşi sus, cei selecţionaţi tocmai pentru nonvaloare şi pentru oportunism îşi arată măsura. Nu se ridică mai niciodată la standardele necesare unui post de anvergura. Nu au nici viziune, nici pregătire, nu s-au promvat pe merit.
Submediocrii şi mediocrii auajuns parlamentari, miniştri, şefi de filiale, şefi la CJ, unii primari din judet fac ravagii în lumea  de azi prin incompetenţa, corupţia şi lipsa de răspundere. Foarte greu dai printre politicieni de un om de caracter, educat, serios, responsabil. În schimb găseşti parveniţi, mitomani, grobieni, poltroni câţi vrei. Dacă te uiţi la parcursul carierei şi afli cum a răzbit cutare, observi meritele lui inexistente, înţelegi despre ce este vorba.
Clientelism, corupţie etc.Cei pe care îi vedem cocoţaţi în funcţii normal că nu au ce să ne spună. Nu au nici cultura obligatorie, adesea nici măcar cei 7 ani de acasă, nici caracter. De ce caracter!? Pentru că te obligă în spaţiul public să-ţi ţii promisiunile. Or, minciuna generalizată face parte acum din peisajal curent. Spaţiul nostru public este invadat de multă vreme de minciună.

Asociatia Pro Mârzescu Brasov

COMENTARII

  1. Asociatia civica Pro Marzescu poarta numele cunoscutului politician si primar liberal al Iasului in timpul primului razboi mondial,cand in Moldova de sus se retrasese toata Romania:
    Monarhia,Guvernul,Parlamentul,si aproape intreaga Armata.
    De acolo s-a pornit spre Marasesti, apoi Batalioanele Romane au trecut Carpatii ,pana la Budapesta si Viena!
    A urmat marea Unire .Patriotul MARZESCU a fost cel mai important ministru si initiator de legislatie civica moderna, cel care a scos in afara Legii, in 1924 , PCR-ul, partidul alogenilor kominternisti, cei care cerusera condamnarea internationala a Romaniei,_ca tara „imperialista”!- care… asuprea minoritatile din Basarabia, Transivania si Banat,militand pentru dezmembrarea Romniei.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.