CE a virat 1,5 miliarde euro

CE a virat 1,5 miliarde euro

0 183

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a informat coalitia PSD-PDL ca luni „au intrat primii bani de la Comisia Europeana, aproape 1,5 miliarde de euro”, a declarat, la finalul sedintei reprezentantilor celor doua partide aflate la guvernare, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.
„Legat de intrebarile care s-au pus, banii care au venit pana acum, ministrul Gheorghe Pogeane-a informat ca astazi au intrat primii bani de la Comisia Europeana, aproape 1,5 miliarde de euro si sigur ca raspunsul la intrebarea «cei cinci miliarde de euro care au venit de la Fondul Monetar International», aici este vorba de bani care au mers la Banca Nationala a Romaniei, asa cum stiau si colegii nostri, parteneri din coalitie”, a spus Flutur.
Flutur a mai aratat ca la sedinta coalitiei de luni o parte dintre colegii de la PSD nu au fost prezenti, fiind in concediu. El a precizat ca de la PSD a fost prezent vicepremierul Dan Nica, iar din partea PDL au luat parte la sedinta premierul Emil Boc si echipa care participa frecvent.
PSD a solictat PDL si ministrului de Finante, Gheorghe Pogea, sa explice cum a fost folosita prima transa de imprumut de 5 miliarde de Euro de la FMI si transele de la UE si bancile europene, care sunt rezultatele folosirii fondurilor si ce se va face cu cele 2 miliarde de Euro din transa a doua.
Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare, marti, delegatia FMI isi va incheia evaluarile in urma carora urmeaza sa elibereze a doua transa de imprumut de 2 miliarde de Euro, dupa prima transa, de 5 miliarde de Euro, fapt care impune discutarea, cu predilectie, in cadrul sedintei de coalitie de luni, a acestui subiect.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.