Ce a uitat dl. Mugur Isărescu: oamenii sunt ca vinurile. Când îmbătrânesc...

Ce a uitat dl. Mugur Isărescu: oamenii sunt ca vinurile.
Când îmbătrânesc unii se transformă în şampanie, alţii în oţet…

0 141

Ce C.V. spectaculos are acest Mugur Isarescu, unul dintre personajele mirobolante post-revolutionare (!) care, cel putin la inceputl carierei  sale „serioasre” a cam dansat pe sarma  spectaculos, mereu premiat pentru „înțelepciune”.
Oare cine îl ghidona de tinerel să fie „adaptabil? 
Primul „Bene merenti” nu l-a primit la „Trocadero”. Cum care? Era localul acela discret unde se intalnea in comunism intelighentia …anticomunista, dar cu voie de la Prefectura M.I. Adica alde Mircea Pascu, Adrian Severin, Petre Roman, Mugur(chiar el!) Andrei Plesu, Florin Georgescu, Sergiu Celac, Vatasescu… 
Cine dracu isi inchipuia atunci ca Omul asta bland si moale ca o cîrpa va reusi in 4-5 ani sa semneze inființarea …din senin a vreo 10-15 banci și… falimentul altor 10-15, inclusiv Bancorex-ul intre primele 10 banci europene la acea data și singura în primele 100 la nivel mondial!

Cum ziceam, primul premiu de competentza l-a primit în septembrie 1990, cand a fost „ales” Guvernatorul BNR! 
Asa Premiu, mai rar… adica din 30 in 30 de ani! Încă din iulie 2009, a intrat însa in  World Academy Records, Cartea Recordurilor, subventionată de FMI, stabilind cea mai lungă perioadă îndeplinită în funcția de guvernator al unei bănci centrale.

Cariera lui Mugur Isărescu, în fruntea BNR, este mai lungă decât a oricăruia dintre patriarhii României.

Chit ca Patriarhia Finantzelor, e fara egal! În mai 2018, Mugur Isărescu sugera că nu mai vrea să mai rămână la conducerea băncii centrale. „Nu mai pot. Am 70 de ani, nu? … Nu este de actualitate întrebarea. De actualitate este soliditatea acestei instituţii“, afirma incruntat guvernatorul, întrebat de presă dacă „mai are răbdare“ să mai rămână în funcție… încă un ciclu de vreo 7 ani!

Trei luni mai târziu, părea că s-a răzgândit: „Parlamentul va hotărî“, a răspuns Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă, chestionat din nou pe aceeași temă.Ziariștii au insistat, spunând că această întrebare vine şi din partea presei internaţionale.

Acest lucru îl hotărăşte Parlamentul. Presa internaţională nu poate să intre în intimităţile mele“, a replicat guvernatorul, stârnind râsul celor din sală, în special după ce un jurnalist l-a întrebat dacă „nici presa locală din Bucuresti“ nu poate face acest lucru…
Nu a fost nevoie, că s-a sucit iar! Nu El, probabil cei care îi sucesc cheitza…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.