CE a aprobat imprumutul pentru Romania

CE a aprobat imprumutul pentru Romania

0 118

Dupa parcurgerea tuturor punctelor de pe lista de angajamente ale Guvernului Boc si dupa ce FMI a spus „DA”, Comisia Europeana a aprobat imprumutul pentru Romania
Comisia Europeana a confirmat in scris acordul de imprumut pentru Romania, in valoare de 5 miliarde de euro, a declarat miercuri premierul Emil Boc.
„Obiectivul acordului de imprumut este in ultima instanta mentinerea locurilor de munca ale romanilor, relansarea creditarii in economia romaneasca si limitarea efectelor negative ale crizei economice in Romania. Acest acord ne da posibilitatea ca, preventiv, sa limitam efectele negative” a spus Emil Boc.
Premierul a explicat cum vor fi impartiti banii, care vor merge in rezervele BNR si la Ministerul Finantelor.
„In ce priveste cele 13 miliarde de la FMI lucrurile sunt clare. Prin banii care merg la BNR urmarim doua principii de baza: sa reusim sa mentinem un curs rational, echilibrat intre leu si euro si dezghetarea creditarii in Romania” a spus Boc. „In privinta banilor de la Comisia Europeana care merg la Ministerul Finantelor, obiectivul este sa finantam deficitul bugetar, care la ora actuala este pe investitii” a adaugat acesta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.