CD-uri si DVD-uri reciclabile in Romania

CD-uri si DVD-uri reciclabile in Romania

0 61

Poluarea atinge cote alarmante si parca tot mai utine persoane se gandesc la modalitati de stopare. Totusi sunt si firme care se gandesc la marea problema reprezentata de poluare. Una dintre acestea este Universal Music care a lansat in Romania o serie de CD-uri si DVD-uri prezentate in ambalaje din materiale 100% reciclabile, aceasta fiind o prelungire a initiativei pe care compania a aplicat-o si in SUA, unde a devenit un adevarat fenomen.
Colectia de albume reprezinta prima actiune a Universal Music de implicare in protejarea mediului incojurator. Interesant este ca toate componentele care au fost folosite pentru realizarea acestei colectii au fost atent alese, prioritar fiind impactul pe care il au asupra mediului. Concret, in loc sa fie folosita carcasa clasica din plastic, ambalajele „Ecopac” sunt realizate din Paperfoam si carton reciclat, fiind, la randul lor, reciclabile si biodegradabile. Pentru a reduce si mai mult impactul asupra mediului inconjurator, albumele ecologice nu vor contine niciun fel de brosuri, acestea putand insa sa fie descarcate de pe site-ul Universal Music.De asemenea, CD-ul propriu-zis este 70% reciclabil.
Asa ca fanii Abba, Bon Jovi, David Bowie, Cranberries, Black Eyed Peas si multe alte trupe pot achizitiona astfel de produse la preturi relative rezonabile: de 29.9 lei CD-urile sau 54.9 lei DVD-urile.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.