CCR l-a validat presedinte pe Traian Basescu

CCR l-a validat presedinte pe Traian Basescu

0 54

Magistratii Curtii Constitutionale a Romaniei au validat, luni, alegerile prezidentiale si a confirmat ca Traian Basescu a fost reales in functia de presedinte al tarii, pentru un nou mandat de cinci ani.

Curtea Constitutionala a transmis urmatorul comunicat de presa:
In sedinta din data de 14 decembrie 2009, Curtea Constitutionala, in temeiul art.146 lit.f) din Constitutie, art.2 alin.(2) si art. 24 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, precum si al art.37 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu unanimitate de voturi, s-a pronuntat dupa cum urmeaza:
– prin Hotararea nr. 39 din 14 decembrie 2009, a respins cererea de anulare a alegerilor desfasurate in turul doi de scrutin la data de 6 decembrie 2009 pentru functia de Presedinte al Romaniei, formulata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator;
– prin Hotararea nr.40 din 14 decembrie 2009, a respins ca inadmisibile sesizarile formulate de Alianta PSD+PC, Organizatia judeteana Caras-Severin, inregistrate la Biroul Electoral Central si transmise spre solutionare Curtii Constitutionale;
– prin Hotararea nr.41 din 14 decembrie 2009, a respins ca inadmisibila contestatia formulata de Alianta PSD+PC – Arad.
Hotararile sunt definitive si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
De asemenea, hotararile se afiseaza pe pagina de Internet a Curtii Constitutionale, la adresa www.ccr.ro, rubrica Alegeri prezidentiale 2009.
***
In continuare, in exercitarea atributiilor sale constitutionale si legale, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a adoptat Hotararea nr. 42 din 14 decembrie 2009 privind stabilirea si aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin desfasurat la 6 decembrie 2009, hotarare care este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si al carei dispozitiv este urmatorul:

1. Stabileste si aduce la cunostinta publica rezultatele alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009.
2. Constata ca domnul Traian Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate.
3. Stabileste validarea alegerii domnului Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.
4. Prezenta hotarare este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se aduce la cunostinta prin presa.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.