CCR a lucrat pentru Regimul Basescu

CCR a lucrat pentru Regimul Basescu

0 78

In urma sesizarilor depuse de Opozitie Curtea Constitutionala a decis marti ca Legea salarizarii unitare pe 2011, Legea cadru a salarizarii unitare, Legea bugetului de stat pe 2011 si Legea de modificare a ordonantei 50/2010 privind contractele de credit sunt constitutionale. Partidele aflate in Opozitie au reactionat pe masura.

Nu opozitia a pierdut o lupta cu puterea, ci milioanele de români
PSD sustine intr-un comunicat de presa remis AGERPRES ca deciziile de marti ale Curtii Constitutionale nu reprezinta o infrângere a opozitiei in lupta cu puterea, ci o pierdere pentru românii care vor fi afectati de legile bugetului si salarizarii si de ordonanta 50 privind creditele populatiei.
PSD afirma in comunicat ca deciziile de marti ale CCR nu ar fi trebuit sa aiba valenta politica si sustine ca adoptarea legilor declarate constitutionale ar fi fost fortata de actuala putere intr-o maniera „care confirma totalul dezinteres al partidelor din coalitia de guvernare si al presedintelui României fata de necesitatea dezbaterii politice si a dialogului social”.
„Prin aceste decizii, nu opozitia este cea care a pierdut o lupta cu puterea, la arbitrajul Curtii Constitutionale, ci milioanele de români care vor fi afectati de actele normative in discutie”, se arata in comunicatul PSD.
De asemenea, PSD afirma ca, intr-un interval de timp extrem de scurt, au fost adoptate, prin angajarea raspunderii Guvernului, acte normative care vor influenta viata a milioane de români pe zeci de ani si de aceea critica „dispretul” puterii fata de mecanismele democratice.
„Din pacate, România se confrunta la acest moment cu o putere care, la toate nivelurile sale, dispretuieste profund democratia”, sustine comunicatul.
PSD mai afirma ca, in momentul preluarii guvernarii, va modifica si legea salarizarii unitare si legea pensiilor, pentru a le limita efectele.
„Sub minciuna unei asa-zise reforme se ascunde batjocorirea a milioane de salariati, de pensionari, de familii care cu greu isi mai pot plati creditele, oameni care nu vor uita niciodata cât de jos au putut ajunge propriii lor guvernanti”, incheie comunicatul.

CCR consfinteste politic, prin deciziile sale, guvernarea dezastruoasa
Viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a declarat, marti, ca CCR consfinteste politic, prin deciziile sale, guvernarea dezastruoasa.
„Nu cred ca trebuie sa comentam deciziile Curtii Constitutionale, chiar daca nu ne convin sau chiar daca le consideram nedrepte, chiar daca eu personal le consider politizate, dar e normal sa privim viitorul sub alta forma si anume ca atunci cand vom ajunge la putere vom corecta aceste legi ca fiind nedrepte, niste legi care nu au nicio legatura cu cetateanul roman, ci au legatura cu o guvernare dezastruoasa, care din pacate este consfintita politic de Curtea Constitutionala”, a declarat, pentru AGERPRES, Nicolaescu.
Referitor la declaratia liderului deputatilor PDL, Mircea Toader, care a afirmat ca in ceea ce priveste contestatia legii bugetului de stat aceasta ar fi fost depusa exclusiv „pentru a da de treaba la Curte”, deputatul PNL a afirmat ca este o gluma proasta.
„E o gluma proasta a domnului Toader, asa cum fac, in general, reprezentantii PDL. (…) Vorbe politice de prost gust”, a spus Nicolaescu.
El a subliniat ca existau elemente de neconstitutionalitate in ceea ce priveste legea bugetului de stat, dar ca decizia Curtii este suverana.
„Este prima oara in Romania cand se contesta bugetul si legea bugetului si eu cred ca este un semnal de alarma ca de acum incolo nimeni sa nu-si poata permite sa incalce Constitutia, pentru ca are angajamente bugetare cu FMI sau oricine altcineva”, a conchis Nicolaescu.

Actuala putere a incalcat regulile democratiei, fortand limitele Constitutiei
Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca legile bugetului, salarizarii si Ordonanta 50 declarate constitutionale de Curtea Constitutionala „saracesc populatia si inlatura speranta la un trai mai bun in 2011”.
El a adaugat ca, din punctul sau de vedere, actuala putere a incalcat regulile democratiei, fortand limitele Constitutiei.
„Mereu am spus ca deciziile CCR nu trebuie comentate, ci trebuie aplicate. (…) Raman la parerea ca actuala putere a incalcat regulile democratiei, fortand limitele Constitutiei si schimband orice regula in Parlament numai pentru a aplica masuri dure pentru populatie si benefice pentru clientela politica. Statul nu mai este, din pacate, garantul egalitatii de sanse pentru cetatenii sai”, a afirmat liderul conservator.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.