CCI Brasov – Suprataxare, dar cu eliminarea contributiilor angajatului la CAS

CCI Brasov – Suprataxare, dar cu eliminarea contributiilor angajatului la CAS

0 102
Suprataxarea companiilor care se ocupa cu exploatarea resurselor naturale este o masura incompleta. Este opinia presedintelui Camerei de Comert si Industrie Brasov, care sustine ca taxa ar putea fi aplicata unitar tuturor firmelor. Masura ar trebui, insa, corelata, considera Nicolae Tucunel, cu eliminarea contributiilor angajatului la CAS, ceea ce ar permite cresterea salariilor.
Exploatarea de resurse minerale, altele decât gazele naturale, se va taxa suplimentar cu 0,5% din cifra de afaceri a companiilor, a anuntat ministrului FinanÅ£elor, Daniel ChiÅ£oiu. Banii astfel colectaÅ£i vor fi utilizaÅ£i pentru cofinanÅ£area proiectelor derulate cu fonduri europene. Presedintele Camerei de Comert si Industrie din Brasov crede ca masura este legitima dar incompleta.
Nicolae Tucunel considera ca Guvernul trebuie sa acompanieze masura suprataxarii cu oferirea de facilitati, mai ales pentru IMM-uri si pentru angajati.
Un calcul simplu realizat pe baza statisticilor oficiale arata ca banii care s-ar stange din impozitarea cifrei de afaceri realizata de toate firmele din Romania ar acoperi cu succes si sumele pe care statul nu le-ar mai strange din salariile cetatenilor. In acest fel, statul ar avea la dispozitie bani pentru alte domenii deficitare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.