CC-MAE: Politica Romaniei fata de Chisinau este gresita

CC-MAE: Politica Romaniei fata de Chisinau este gresita

0 171

Vineri a avut loc prima sedinta a Consiliului Consultativ al MAE dupa izbucnirea incidentelor de la Chisinau si acuzatiile extrem de grave aduse Romaniei de catre presedintele Voronin.
Din Consiliul Consultativ al MAE fac parte fostii sefi ai statului si fostii ministri de Externe de dupa 1990. Printre invitatii Consiliului Consultativ al MAE s-au numarat si Ion Iliescu, Calin Popescu Tariceanu, Lazar Comanescu, Sergiu Celac, Adrian Nastase, Teodor Melescanu si Petre Roman.
Va reamintim ca presedintele moldovean Vladimir Voronin a acuzat Romania de implicare in tentativa de lovitura de stat in legatura cu violentele petrecute marti la Chisinau. Mii de oameni au iesit in strada in Capitala moldoveana, cerand repetarea alegerilor legislative de duminica.

Iliescu: Acuzele aduse, o manevra perfida
„Vedeti cum se speculeaza de catre unii. Este maniera specifica anumitor mentalitati de a plasa raspunderi si de a baga la mijloc Romania ca factor provocator al evenimentelor de la Chisinau, ceea ce este o manevra perfida”, a afirmat fostul presedinte Ion Iliescu, prezent, vineri, la Consiliul Consultativ al MAE pe tema relatiilor cu Republica Moldova, anunta NewsIn.
El a recomandat institutiilor statului sa dea dovada de retinere si responsabilitate pentru a se evita „speculatiile perfide”.
„Sa nu ne lasam provocati. Este foarte important ca sa existe din acest punct de vedere si retinere si responsabilitate in pozitiile nu numai din partea structurilor si institutiilor oficiale ale statului, dar din partea societatii romanesti”, a afirmat Ion Iliescu.
Una din concluziile care au razbatut, dincolo de declaratiile oficiale, a fost aceea ca Romania nu are o politica corecta fata de Moldova si Est in general si ca se impune de urgenta modificarea totala a acesteia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.