Cazul ,,Sorina” – pro sau contra acestei adopții!

Cazul ,,Sorina” – pro sau contra acestei adopții!

0 367

Cazul micuței Sorina fetiței de 8 ani înfiată de o familie din SUA şi luată cu forţa din casa asistentei maternale a scindat societatea românească. Scandalul a pornit după ce opinia publică a văzut cum un procuror – apărată de polițiști  -târâie pe jos,, un copil speriat și care plânge.
Acuzațiile au început apoi să curgă de ambele tabere.

Premierul Dăncilă a cerut să nu se politizeze această dramă
Amintim că până și premierul Viorica Dăncilă a reacționat la acest caz și a spus că a cerut o anchetă de la două ministere.
Dăncilă (care știe ce spune, are un copil adopatat) le cere politicienilor să nu transforme în miză politică drama aceasta.
 „Nu trebuie să ne jucăm cu sentimentele unui copil. Eu am adoptat un copil. Să nu facă o miză politică din sentimentele unui copil. Eu am trecut prin acest lucru. Nu e drept să acționăm politic și să avem argumente politice. Am discutat cu ministrul de Interne, cu cel al Muncii, mi-au spus că voi aveam toate detaliile pe masă, luni. Am cerut seriozitate. Am văzut că se încearcă să se arunce vina pe unii. Ar trebui să ne gândim că suntem părinți.
Noi nu putem interveni în justiție. Tot ceea ce se va putea face la nivel guvernamental, vom face. Pe mine mă interesează fetița, vorbesc din punct de vedere uman, nu ca premier”, a zis Dăncilă.

I)  Poziții pro-adopție
Tatăl adoptiv se autovictimizează
Conform Digi 24 tatăl adoptiv spune că fetiţa este bine, că se joacă foarte mult cu fraţii ei şi că nu pare să aibă vreo problemă din cele pe care familia asistentului maternal susţinea că ar avea-o în raport cu familia adoptivă.
Părinţii adoptivi ai Sorinei au trimis o scrisoare deschisă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Dimitrie Bogdan Licu, în care îi cer să formuleze o cerere de strîmutare pentru motive de siguranță publică a ordonanței președințiale depuse de Licu luni, la Tribunalului Mehedinți, prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiță, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.
Cererea este întemeiată pe motive de siguranţă şi integritate a familiei.
Tatăl adoptiv spune că întreaga poveste a căpătat dimensiuni halucinante şi că familia sa şi avocaţii primesc de câteva zile ameninţări cu moartea din partea celor convinşi ca fata a fost adoptată pentru a-i fi prelevate organele. 

Azota Popescu – asistenta maternal ,,i-a bagat în cap spaimă și groază că i se iau organele”
Azota Popescu, președintele și fondatorul asociației Chatarsis din Brașov, o femeie care și-a dedicat efectiv ultimii douăzeci de ani orfanilor, înființând din fonduri proprii singurul centru din Ardeal pentru copii nevăzători, centru pe care apoi l-a donat statului și care luna trecută l-a luat în plasament pe Valentin Fudulu, tânărul care a crescut într-un centru din Hărman, dar a fost alungat la Vâlcea când mai avea doar trei luni până să termine şcoala gimnazială.
Chiar şi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au stat pe gânduri când a venit vorba să încredinţeze un adolescent unei persoane trecute de 70 de ani, însă numele Azotei Popescu, energia de care dă dovadă în fiecare zi şi dorinţa puternică a acesteia de a salva un copil deosebit, aşa cum este Vali, au învins orice piedică şi i-au convins pe cei de la DGASPC ca Azota Popescu îl poate creşte pe Valentin cel puţin până când acesta va împlini 18 ani.
Conform acestei doamne ,,Adopția acestui copil, Sorina, nedorit de nicio familie din Romania până la vârsta de 8 ani, nici măcar de familia asistentei maternale, este corectă și legală. Fiind refuzată de 122 de familii, minora a fost propusă pentru adopție internațională.
Cine adoptă internațional …adoptă doar rudele până la gradul al patrulea, familiile de români care și-au păstrat cetățenia română și familiile mixte, în care unul dintre soți este și cetățean român.
Adopția fetiței a fost încuviințată de o instanța de judecată, formată din doi judecători și un procuror, la cererea Direcției pentru Protecția Copilului Mehedinți, în consens cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopția. Totul, pentru realizarea interesuui superior al copilului și cu acordul copilului, exprimat pe tot parcursul procedurii de adopție, care a durat mai mult de un an. 
Părinții adoptivi sunt români, stabiliti în SUA. Ei au respectat legea adopției din România. Potrivirea teoretică și practică între copil și familie a fost realizată de specialiștii Protecției Copilului. Părinții au cunoscut copilul și au petrecut împreună luni, zile și nopți, înainte de încuviințarea adopției, asa cum prevede legea adopției din România, fiind permanent monitorizați de DGASPC. Fetița s-a atașat de părinții adoptivi și numai după ce s-a constatat că minora a dezvoltat puternice legături de atasament față de viitorii părinți, că-și dorește să plece cu ei în America, a fost depus Dosarul de adopție.

Totul legal si corect, pentru binele copilului.
Sentința de adoptie a devenit definitivă cu trei luni în urmă, în 23 aprilie 2019, pe baza actelor din dosar. Din acel moment, asistenta maternală și-a pierdut toate drepturile asupra copilului, copilul având părinți adoptivi. Cu toate acestea, ea s-a opus de trei ori plecării copilului cu părinții adoptivi și i-a interzis mentinerea legăturilor cu aceștia. Motiv pentru Direcția Protecției Copilului Mehedinți i-a retras atestatul. Rămasă fără salariu, femeia a început să manipuleze copilul. Timp de trei luni i-a otrăvit creierul cu tâmpenii.
I-a turnat frică în sânge și groază în suflet, spunându-i că i se vor lua organele pentru a fi date unui copil bolnav, fiu al familiei adoptive. O foarte gravă acuzație la adresa familiei adoptive, dar și la adresa instituțiilor care au promovat adopția. Familia a cerut sprijin autorităților pentru a-și lua copilul acasă. Dar fosta maternală nu a cedat nici în fața Ordinulului Judecătoresc de punerea în aplicare a sentinței de adopție, deși nu mai avea niciun drept asupra copilului din luna aprilie.
S-a opus cu înverșunare pentru a treia oară, în loc să pregătească fetița pentru integrare în noua sa familie. I-a bagat în cap spaimă și groază că i se iau organele … Înfricoșată, speriată și îngrozită, fetița a opus rezistență când familia adoptivă s-a dus cu un psiholog, s-o ia acasă. Fosta maternală a provocat toată această mascaradă… Vina o poartă DGASPC Mehedinți care nu a organizat preluarea copilului . S-ar fi evitat acest deznodământ dramatic.” 

Cristina Țopescu – protecția copilului reprezintă de fapt ,,maltratarea și traumatizarea copilului”
Cristina Topescu intervine și ea în scandalul momentului și spune că românii vor să adopte doar copii mici, frumoși în timp ce străinii adoptă și copii mari, cu dizabilități și copii de romi. 51.000 de copii sunt la ora actuală în orfelinate și la asistenți maternali.
Cristina Țopescu spunecă – ,,Domnul ministru al Muncii habar n-are ca în România adopțiile internaționale sunt interzise. Am făcut multe emisiuni despre acești copii din centrele de plasament, condamnați sa ajungă niște adulți traumatizați, fără putință să se integreze.

Protecția copilului în țara asta este, de fapt, maltratarea și traumatizarea copilului. Protecție, care protecție??? În condițiile în care procesul de adopție e unul absurd de greoi, când românii vor sa adopte doar copii frumoși și mici ca vârstă (cu puține excepții), adopțiile internaționale, monitorizate asa cum trebuie, sunt o soluție infinit mai bună decât rămânerea lor într un sistem inuman, corupt sau, în cel mai fericit caz, lipsit de o minimă competență în ce privește interesul suprem, nu superior, al copilului. Va dau o veste proasta, străinii adoptă și copii mari și copii cu dizabilități și copii de romi.
Asta i adevărul, îmi pare rău!
Vedeți cazul fetiței Sorina și bazaconiile cu care vor sa ne manipuleze trolii pro ruși, gen străinii, americanii cu precădere (fie ei și romani cu cetățenie română), vor sa ne ia copiii pentru organe.
Sa fim serioși! Dacă n ar fi de plâns, ar fi de râs!!!

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.