Cazul Ridzi in CD, Comisia Juridica s-a umplut de ridicol!

Cazul Ridzi in CD,
Comisia Juridica s-a umplut de ridicol!

0 76

Si de aceasta data timpul a “lucrat” pentru PD-L. Comisia Juridica din Camera Deputatilor, dupa zece luni de amanari, a respins marti, intr-o sedinta secreta, cererile de perchezitie si de extindere a urmaririi penale formulate de DNA in cazul Ridzi 2 Mai.
Deputatii juristi au votat ca dezbaterea cazului sa fie secreta, motivand ca, in caz contrar, s-ar pune in pericol ancheta penala a procurorilor.
Secretizarea sedintei a fost propusa de deputatul UDMR Mate Andras si a fost votata de aproape toti membrii Comisiei, cu exceptia deputatilor liberali.
In sedinta de marti se discuta raportul Comisiei Juridice, care va fi trimis in plen si are un caracter de recomandare, urmand ca plenul sa voteze daca aproba sau nu cererile DNA.

Ce contine dosarul Ridzi-2 mai
Cercetarea penala a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor, in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.
Mai mult, cererea de oferta privind organizarea evenimentelor a fost trimisa de catre MTS catre trei firme, din care doua (Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL) aveau actionari comuni si sediul in acelasi apartament. Potrivit mass media, onorariile formatiilor care au concertat in cadrul evenimentului sau costurile scenelor utilizate au fost mult supraevaluate.

Justitia inlocuita de votul majoritatii in CD
Trebuie sa spunem ca la condamnarile venemente din preseei ce vizau amanarilor succesive din Dosarul Ridzi s-au alaturat formal atat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, cat si de seful DNA, Daniel Morar.
Pana la urma nu ce vrea Comisia Juridica se va intampla ci ce se va vota in plen.
Finalul este cel preconizat – presa este de vina – pentru ca “vinovatia” pusa dezbaterea plenului in Camera Deputatilor va fi urmata de procedura de vot care are un final cunoscut. Voturile majoritatii PDL-iste vor fi numarate de catre Robaerta Anastase iar Cazul Ridzi nu este un caz.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.