Cazul FMI: ne carpim sau ne pingelim?

Cazul FMI: ne carpim sau ne pingelim?

0 98

S-au prins si americanii de la FMI ca finanteaza niste desculti, desertand sacii de bani ai Fondului in Romanika. Asta este si motivul pentru care maharii FMI si-or fi zis ca n-ar fi rau sa le arate amarastenilor de la noi si fata umana a organizatiei damnate. Prea injura si afurisesc romanii finanta care asigura, totusi, statului, banii de pensii si salarii, cel mai nenorocit fel de a folosi banetul luat cu imprumut, dar singurul pe care strategii mioritici l-au putut incropi din putina macroeconomie pe care o stiu, pacoste venita bonus peste o vistierie golita bine de fapte desantate de generozitate electorala.
Dupa ce le-o fi ajuns la urechi folclorul popular despre satanistii care inrobesc lumea cu imprumuturile lor otravite, Jeffrey Franks & comp. au luat decizia sa pactizeze cu amaratii de imprumutati. Macar la nivel de imagine, daca tot n-au organ pentru compasiune sincera. Si in ce fel poti sa impresionezi mai adanc un popor de opincari dependenti de fonduri, cum ne vad finantatorii crizei, decat sa te fatai prin peisaj cu pantofii gauriti. Daca pozele nu sunt trucate, un fotograf a surprins la ultima intalnire a guvernantilor cu membrii delegatiei FMI pantoful gaurit in talpa al lui Jeffrey Franks. Iata ca Talpa Iadului, cum l-or numi si guvernantii in intimitate pe baiatul asta care le fixeaza lor tintele de inflatie, are si ea defectele ei.
Inainte de a comenta gusturile vestimentare ale lui Franks, s-ar putea sa aflam ca negociatorul FMI a trimis un mesaj subliminal ca sacul cu bani al Fondului s-a gaurit si e cazul sa incetam sa mai prapadim imprumutul pe finantarea deficitului. In orice caz, pantoful cu aerisire in talpa al lui Jeffrey face pereche buna cu ciorapii gauriti pe care un alt finantist planetar – Paul Wolfovitz, fostul presedinte al Bancii Mondiale – ii arata lumii in urma cu vreo doi ani, cand s-a descaltat la intrarea intr-o moschee. Astia ori se imbraca de la acelasi magazin, ori nu pingelesc nimic in vremuri de austeritate, ca sa dea bine in atmosfera tarilor pe care le imprumuta.
Franks si-a ales un sezon nasol pentru a umbla cu talpile impuscate prin Romanika si cred ca regreta sincer ca n-a venit cu vreun sfert de secol mai devreme. A auzit el ca pe-atunci pantofaritul era indeletnicire prezidentiala si ar fi plecat potcovit bine daca incerca sa ofere imprumuturi unei tari cu datorii zero.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.