Cazare europeana la Gradina Zoologica din Brasov

Cazare europeana la Gradina Zoologica din Brasov

0 70

Gradina Zoologica din Brasov intra in reparatii capitale. Autoritatile locale au anuntat ca au de gand sa faca investitii majore pentru modernizare si aducerea la standarde europene a parcului zoo din cartierul Noua.
Schimbarile majore care vor fi puse in aplicare este modificarea dimensiunilor tarcurilor animalelor, astfel incat acestea sa beneficieze de spatii mult mai intinse in conformitate cu normele europene.
Se pare ca planul de modernizare poate fi dus la indeplinire, mai ales, pentru ca fondurile ce vor fi investite vin de la Uniunea Europeana, municipalitatea contribuind cu un sfert din valoarea totala a investitiei.
Custile animalelor vor fi „puse la punct“, iar spatiile pe care animalele le au la dispozitie se vor mari considerabil, asa cum cere Uniunea Europeana.
Finantarea acestui proiect a fost aprobata de Uniunea Europeana inca de anul trecut. Fondurile de opt milioane de euro vor fi gestionate de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, iar municipalitatea Brasov va acoperi 25% din sumele necesare. „Asteptam sa primim banii de la minister si, imediat ce ne vor fi virati, vor incepe si lucrarile”, spune Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.
Proiectul vizeaza extinderea gradinii cu cel putin zece hectare de padure, preluate de la Regia Publica Locala a Padurilor „Kronstadt”. O parte dintre lucrarile necesare au fost executate inca de anul trecut, cu bani de la agenti economici din oras.
Gradina Zoologica din Sibiu a inceput lucrarile de modernizare inca de anul trecut, motiv pentru care inaugurarea sa va avea loc luna viitoare, pe 15 aprilie. Adaposturile pentru
lei, tigri, mistreti sau lame au fost largite considerabil, iar custile reabilitate sau construite din nou. Suma alocata pentru continuarea acestei lucrari in Sibiu este de 434.000 de lei. Zoo Sibiu are o suprafata de aproape cinci hectare. In plus, Consiliul Local Sibiu a rezervat din padurea Dumbrava o suprafata suplimentara dubla fata de aceasta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.