Cavalerul Geoday

Cavalerul Geoday

0 197

Sedinta de iertaciune organizata in week-end de PSD in Poiana Brasov pe post de mazilire a vinovatilor pentru caderea motiunii de cenzura, i-a inspirat unui gazetar de la – de unde altundeva? – „Gazeta de Transilvania” titlul lunii, daca nu cumva al anului. Combinand o replica celebra dintr-o reclama la televizoare si una cam neghioaba a lui Mircea Geoana despre raportarea sa la Ion Iliescu „ca la un tata”, jurnalistul cu pricina a rezumat perfect filiatia social-democratiei in PSD si a produs si un test de paternitate. „Iliescu era ta’su, ma!” este titlul care, la rigoare, se putea chiar si dispensa de restul articolului pentru a descrie prescurtat situatia celor doua tabere din Razboiul stelelor, purtat in sanul PSD de multa vreme.


E drept ca si eroii infruntarii au tot atata consistenta precum si omologii lor de celuloid.


Ca sa se potriveasca profilului lui Luke Skywalker, menit in film sa surpe autoritatea paterna si sa distruga partea intunecata a Fortei, Mircea Geoana se tine si el skai de putere, dupa care alearga de ceva ani. Alergarea va mai continua insa cateva episoade bune, pentru ca liderul PSD descopera in fiecare zi cat de incomod poate fi scaunul de presedinte al partidului, la care a jinduit atata.


Cat despre partea intunecata a PSD-ului, cea controlata si alimentata cu umbre ale trecutului de catre Ion Iliescu, infruntarea finala se prelungeste si ea. La Brasov abia s-a turnat in week-end Imperiul contraataca; sistemul patronat de tatucul Ion Iliescu din 89 incoace a reactionat mut la intentiile belicoase ale lui Geoana si ale pretinsilor reformatori care il sustin. Doar gandul de a infrunta neguroasele increngaturi pe care le tese de 20 de ani Ion Iliescu la temelia partidului-mamut PSD l-a paralizat pe Mircea. Care nu a indraznit sa ia masura excluderii impotriva tradatorilor motiunii de cenzura de teama sa nu i se prabuseasca in cap sandramaua sudata la incheieturi de cumetriile si vasalitatile mosite de Ion Iliescu.


Daca macar Mircea era si el vreun grangur mare in PSD, poate gasea un dram de curaj sa-si infrunte patronul intr-ale social-democratiei. Cand, insa, presa nici macar nu te-a inclus in tagma baronilor locali, nu te poti pune cu ditamai Lordul Vader.


Asa ca, pana la Intoarcerea lui Geoday, Mircea va continua sa traiasca sub Amenintarea Fantomei. Intre timp se cazneste sa manuiasca Forta in randul PSD si se roaga fierbinte ca George Lucas sa nu se retraga inainte de a-i scrie si lui un episod de revenire in calitate de cavaler al dreptatii si binelui.


Ceva imi spune ca, la cat de mult l-a urecheat taica Iliescu pentru toate prostiile pe care le zice si face, i s-ar potrivit mai bine rolul Yoda.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.