Cavalerii Cetatilor Barsei – ordin cavaleresc brasovean

Cavalerii Cetatilor Barsei – ordin cavaleresc brasovean

0 173

Orasul nostru se poate mandri ca fiind singurul din Transilvania si din intreaga Romanie care inca are un ordin cavaleresc autentic. Este vorba despre cavalerii Cetatilor Barsei.
Acestia pregatesc frecvent spectacole cu foc si artificii pe care le prezinta la festivalurile medievale din tara.
Armuri si arme medievale, dansuri si costume de epoca, turniruri, toate acestea amintesc putin din atmosfera plina de farmec a Evului Mediu.
Cavalerii, scutierii, domnitele si vrajitoarele se antreneaza de trei ori pe saptamana pentru ca totul sa iasa fara greseala atunci cand dau reprezentatiile in fata publicului. „Avem doua genuri de spectacole medievale. Primul reconstituie luptele cavalerilor, care se desfasoara cu spade, topoare, sulite sau biciuri de lupta. A doua parte a spectacolului este arderea vrajitoarelor pe rug. Povestea este in felul urmator: in prima zi a festivalului, vrajitoarele pun stapanire pe cetate. Ulterior, o parte din cavaleri sunt fermecati de acestea, iar totul se finalizeaza in a treia zi, cu arderea lor pe rug”, spune Bogdan Balascau, unul dintre membri Ordinului, citat de Adevarul.
Din captivantele jonglerii cu foc se cladesc povestile pline de mister, cu cavaleri si vrajitoare, farmece si vitejii, destainuite de barzi drumetilor de pe la hanuri.
La spectacole, cavalerii interactioneaza in permanenta cu publicul si asta gratie unui orator, care povesteste fiecare secventa din reprezentatie.
Pentru a mari impresia de autenticitate, membrii Ordinului Cavalerilor Cetatilor Barsei se imbraca in costumele specific perioadei medievale, pe care si le creeaza singuri.
Ordinul Cavalerilor Cetatilor Barsei s-a infiintat in anul 2003, la initiativa lui Anderi Prian. In 2007, Ordinul era compus din 50 de membri, dar s-a redus la 25 in anul 2009. Toti sunt tineri si au in viata reala cu totul alte meserii, incepand de la director pana la barman, insa au in comun un hobby: Ordinul Cavalerilor Cetatilor Barsei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.