CATTIA, o investitie de 71 de milioane de lei

CATTIA, o investitie de 71 de milioane de lei

0 620
O treime din Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator din Bartolomeu Nord a fost construita. Investitia se ridica la valoarea de 71 de milioane de lei, suma din care jumatate este asigurata din bugetul municipiului. Cladirea va gazdui 70 de intreprinderi mici si mijlocii cu peste 128 de locuri de munca, menita sa favorizeze legaturile intre structurile de cercetare si dezvoltare si mediul de afaceri. CATTIA, asa cum se s prescurteaza numele viitorului centru de afaceri de la Brasov are ca termen de finalizare luna martie a anului viitor. Pentru a se incadra, insa, in finantarea europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013, obiectivul trebuie finalizat si decontat pana la 31 decembrie 2015. Municipalitatea contribuie cu jumatate din banii pentru investitie.
Lucrarile la CATTIA au inceput anul trecut, in toamna, dupa multe tergiversari cauzate de contestatiile firmelor care nu au castigat licitatia.
Pana la aceasta data, stadiul fizic al executiei lucrarilor este de 30%. S-au realizat imprejmuirea, bransamentele la apa si energie electrica, drumurile de acces si platformele si 80% din fundatii. Pentru zona de parc cuprinsa in proiect s-a amenajat reteaua de hidranti si circuitele de stalpi de iluminat. In paralel cu lucrarile de construire a Centrului, Primaria Brasov se ocupa si de achizitionarea dotarilor bucatariei, pentru care asteapta oferte pana la data de 21 mai. Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri de la Bartolomeu Nord va sprijini dezvoltarea a 70 de intreprinderi mici si mijlocii si va crea peste 128 de locuri de munca, favorizand legaturile intre structurile de cercetare si dezvoltare si mediul de afaceri. Investitia pentru realizarea Centrului de Afaceri este de aproape 71 de milioane de lei si va cuprinde o sala de conferinte, un amfiteatru, un centru de informare si documentare, spatii expozitionale, un restaurant tip cantina si diverse sali de sedinta. Obiectivul include si un parc multifunctional tematic, de agrement, cu functiuni pentru experimente in domeniul energiei durabile.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.