Catolicii au celebrat Pastele

Catolicii au celebrat Pastele

0 104

Peste 2,5 milioane de romani au celebrat duminica Pastele
Credinciosii au celebrat, sambata noapte, Invierea Domnului, prima mare sarbatoare din an. Oamenii s-au adunat in bisericile catolice din judetele Cluj, Mures, Harghita, Covasna, Sibiu, Bihor, Suceava sau Brasov, pentru a lua lumina de la preoti.

Catolicii din Bucovina au celebrat Invierea la Manastirea Cacica din judetul Suceava. Intr-o atmosfera placuta, mai ales ca vremea a fost frumoasa, comunitatea poloneza a participat la slujba, unde oamenii au luat lumina de la preoti si au spus „Hristos a inviat!”.

Catolici din Brasov au participat la o procesiune pe strazile orasului.

Cel putin o mie de clujeni s-au pregatit sufleteste pentru Inviere. Oamenii au cantat in drum spre biserica. Unii dintre ei au revenit dupa multi ani in tara pentru a petrece Pastele.

Maghiarii din Miercurea Ciuc au venit si ei sa ia lumina. Preotii au sfintit apa pentru ca, de Paste, are loc si taina botezului pentru cei care au intrat in comunitatea catolica.

La Targu-Mures, la finalul slujbei, in semn de ascultare, credinciosii au inconjurat sfintele lacase, dupa care au plecat spre case ducand cu ei Lumina Sfanta.

Si la Oradea, sute de oameni au participat la Liturghia de Pasti de la Catedrala Romano-Catolica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.