Cativa din marii nostri disparuti din 2007

Cativa din marii nostri disparuti din 2007

0 72

?Din pacate, in anul care tocmai s-a incheiat, romanii au pierdut o serie de oameni cu merite deosebite in societate. Doresc sa amintesc in continuare cateva personalitati disparute in cele vesnice si pe care nu trebuie sa le uitam.


?


Sorana Coroama-Stanca: cunoscut regizor, scenarist si profesor universitar, teatrul romanesc ii va duce lipsa. Ne-a parasit pe 7 ianuarie.


?


Maria Cioncan: medalie de bronz la Olimpiada de la Atena in 2004, la 1.500 m. Un accident rutier i-a curmat viata pe 21 ianuarie.


?


Gil Dobrica: artist nebun dupa muzica, modest si plin de pasiune, bariton inegalabil si semanand cu marele Duke Ellington, pe care l-a venerat. Pe 17 aprilie moartea i-a luat glasul.


?


Octavian Paler: publicistul vertical, cel care a avut curajul sa-si recunoasca intotdeauna erorile. Eseist si romancier, a fost distins cu premiul Uniunii Scriitorilor in 2004. Scrisul i-a fost intrerupt pe 7 mai.


?


Adrian Pintea: unul dintre marii nostri actori ai ultimelor decenii, jucand si subconducerea vestitului Francis Ford Coppola. Poate unul dintre cei mai reusiti haiduci ai filmelor romanesti? A plecat spre scena ingerilor pe 8 mai.


?


Patriarhul Teoctist: a pastrat echilibru intre biserica si organismele laice . Contactele cu celelalte biserici in cei 21 de ani de pastorit? l-au facut apreciat, mai ales prin intalnirea, intre 7 si 9 mai 1999, la Bucuresti, cu Papa Ioan Paul al II-lea. Dumnezeu l-a chemat langa el pe 30 iulie.


?


Florian Pittis: nobilul nebun nonconformist romantic fara sfarsit, actorul si cantaretul cu sufletul vesnic tanar si rebel impotriva chingilor absurde ale unei societati artificializate. Din 5 august rade de prosti din ceruri.


?


David Ohanezian: baritonul din primul rand al scenei lirice romanesti. Vocea sa a incantat, pe langa scenele romanesti, Opera din Viena, Grand Opera din Paris, Deutsche Oper din Berlin, Staatsoper din Muenchen, Opera din Hamburg, Arenele din Orange.Din 30 septembrie canta prin ceruri.


?


Antonie Iorgovan: parintele Constitutiei Romaniei postdecembriste si apreciat avocat, s-a plictisit sa tot fie controversat, de multe ori pe nedrept, si a parasit o Romanie intristata de politic pe 4 0ctombrie.


?


Nicolae Dobrin: Printul din Trivale – personal, vazandu-l pe viu, voi sustine cat voi trai ca a fost mai mare decat Hagi – prea modest pentru arta cu care a mangaiat mii de fire de iarba prin vraja transmisa balonului rotund, a plecat pe 26 octombrie spre cine stie ce galaxie a fotbalului.


?


Dan Iosif: frumosul nebun al Revolutiei care nu s-a lasat abatut din convingerile sale, ne-a parasit pe 5 decembrie spre barricade necunoscute noua.


?


Iata cativa din marii disparuti ai anului 2007si care, in diferite domenii, au apartinut elitei romanesti.


Dumnezeu sa-i odihneasca in pace !


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.