Catedrala Mantuirii Neamului Prost de Puscarie

Catedrala Mantuirii Neamului Prost de Puscarie

0 657
Patriarhia poate sa fie mandra de realizarile politice. Nu doar i-a inrobit pe idiotii din Parlament, care voteaza ca orbii orice proiect de ridicare de biserici si scurgeri de fonduri in pusculita BOR. Biserica s-a infiltrat atat de rau in Senat si Camera Deputatilor, ca poate sa le anexeze deja ca pe niste anticamere de capela.
La urmatoarea iesire de populatie habotnica la lins moaste si pupat oase, Biserica poate sa organizeze vizite in Parlament. Sa vada prostimea sfinti vii si heruvimi in carne si oase, crestini iubitori de cele sfinte. Pentru care Cartea nu e nicidecum Constitutia, ci tot Biblia plina de pilde si invataminte din cele curate.
Genul „Cine fura azi un ou, maine are un lingou”, cum a facut ministrul Darius Valcov. Care nu s-a rugat si nu s-a uns cu mir, precum colegul Vosganian, si de-aia a ajuns sa doarma o noapte la bulau. In schimb, senatorul Dan Sova s-a lasat miruns de mironosita Jipa pe frunte, pe crestet si pe la incheieturi, si Doamne-Doamne l-a ajutat si l-a scapat de catusele procurorilor.
Pilda nu se opreste, insa, aici. Intamplarile consumate deunazi in plenul Senatului mai au schimbat si raporturile de putere in Parlament. Unde grupul cel mai puternic nu e nici cel al Puterii, nici al Opozitiei, nici cel de prietenie romano-nu conteaza cine din lumea asta. Nu.
A mai tare si mai influenta coterie din Parlamentul tarii este Grupul de rugaciune. De ce dracu au nevoie alesii de adunatura asta bisericoasa, cand ei, saracii, nici n-au timp sa vina bine la serviciu ca trebuie sa se intoarca acasa, la afacerile trecute pe numele consoartei sau ale rudelor?
Pentru ca nu stii niciodata pe cine mai pune ochii DNA. Nu esti niciodata pregatit de invazia Justitiei in conturile si seifurile tale, unde ai pus la dosit agoniseala din furtisaguri mai mici, dar, cel mai bine si mai adesea, din alea mari. O rugaciune mica e mai puternica decat un articol de lege, asa stramb cum e si cel care le da dreptul alesilor, prin Constitutie, sa fie mai presus de lege.
Parlamentul a-nceput oricum sa arate ca o Biserica la costum, de cand 500 de nemancati si inutili halesc la bufetul institutiei la preturi de mese de pomana. Acum se duc la rugaciune inainte sa se intruneasca si se dau vartos cu mir si agheasma ca sa-i fereasca de Cel Rau. Si la cate cruci au pus justitiei, a-nceput Casa Poporului sa semene a cimitir de legi.
Poate BOR n-a aflat inca, dar are deja in Parlament Catedrala Mantuirii Neamului Prost de Puscarie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.