Catastrofala promovabilitate la BAC, editia a doua

Catastrofala promovabilitate la BAC, editia a doua

0 155

A doua sesiune a BAC-ului din acest an a fost, la Brasov, catastrofala, dupa cum arata cifrele.
Este drept, intotdeauna la aceasta a doua sesiune se prezinta cam ceea ce poatefi numit „sector ciurucuri”, caci sunt cei care au ratat prima sansa sau cei ramasi din alti ani, in general din lene, ignoranta sau, uneori si mai rar, motivati.
Astfel, in aceasta sesiune, la Brasov procentajul de promovare a Bac-ului a fost de 38,62%, cifra care indica o scadere fata de rezultatele din toamna trecutã, cand 38,92% dintre brasovenii examinati au promovat, arata rezultatele si statisticile.
Conducerea Inspectoratului Scolar Judeþean Brasov s-a declarat nemultumita de rezultatele candidatilor, considerand ca acestia nu au tratat examenul cu destula seriozitate.
Rezultatele finale ale examenului vor fi afisate pe 3 septembrie, dupa rezolvarea contestatiilor.
Si iarasi ne intrebam: cine este de vina? Sistemul, profesorii, elevii? Cate ceva din fiecare. Cred, insa, ca cei mai vinovati sunt parintii, care cred ca, asigurandu-le loazelor de odrasle un acoperis, toale si papica, fara insa a se gandi la formarea constiintei acestora, au rezolvat totul. Dar daca vezi ca loaza din ograda este vita, magar, lenes sau nu-l duce mintea, schimbi foaia si ori il tii la post de paine cu apa pana se apuca temeinic de invatat, ori, daca este atat de redus la mansarda, ii cauti alt drum in viata. Tertium non datur, mai pe romaneste, ori e alba, ori e neagra.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.