Catalin Dorian Florescu castiga Premiul cea mai buna carte a anului...

Catalin Dorian Florescu castiga
Premiul cea mai buna carte a anului in Elvetia

0 124

Scriitorul elvetian de origine romana, Catalin Dorian Florescu (44 de ani) a fost recompensat duminica cu Premiul pentru cea mai buna carte a anului in Elvetia, pentru cel de-al cincilea sau roman,’Jacob se hotaraste sa iubeasca’ (Jacob beschliesst zu lieben), relateaza site-ul 20min.ch.
Nascut la Timisoara, Catalin Dorian Florescu a emigrat in Elvetia la varsta de 15 ani. Dupa studiile efectuate la Zurich, romanul a lucrat mult timp ca psihoterapeut, inainte de a se consacra scrisului in 2001.

Romanul sau de debut „Wunderzeit” (2001) a primit mai multe distinctii.
In acest an, Catalin Dorian Florescu s-a impus in fata altor patru finalisti: Monica Cantieni, Felix Philipp Ingold, Charles Lewinsky si Peter Stamm, care primesc fiecare cate 2.500 de franci.
Anul trecut distinctia a fost acordata elvetiencei de origine ungara Melinda Nadj Abonji. In acest an juriul a analizat 60 de titluri din partea a 20 edituri.
Premiul (in valoare de 40.000 de franci elvetieni) a fost creat in 2008 pentru a atrage mai mult atentia asupra literaturii elvetiene si este oferit de Uniunea editorilor si librarilor din Elvetia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.