Cat trebuie sa fii de inamovibil pentru o asemenea leafa ?

Cat trebuie sa fii de inamovibil pentru o asemenea leafa ?

0 140

Firesc sa iti pui si o asemenea intrebare. Cat trebuie muncit si mai ales ce calitati trebuie sa ai pentru a primi o leafa care depaseste 100 de milioane? Iata cum poate puterea sa-si fixeze, dupa un vechi principiu – „cine-mparte, parte-si face”, executantii.
Inalti „zilierii” care sa execute „la sange” tot ce li se „ordona”!
In institutiile finantate integral de la bugetul de stat, cheltuielile lunare cu salariile, calculate ca medie pe persoana, dar fara a include sporurile care pot dubla sau chiar tripla o asemenea leafa, s-au situat, in perioada ianuarie-noiembrie 2008, de la:
• 9.926 ron la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ),
• 9.706 ron Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM)
• 8.585 ron Consiliul Concurentei
• 8.321 ron Curtea Constitutionala
Potrivit unui document gu¬vernamental, dupa ICCJ, pe locul al doilea se afla angajatii CSM, cu o medie salariala lunara de 9.706 lei, urmati de cei ai Consiliului Concurentei, cu 8.585 lei si de cei ai Curtii Constitutionale – 8.321 lei, transmite Mediafax.
Stiti cum sunt fixati acesti oameni (doar de catre varfurile politice din anumite partide) pe acest gen de functii, platite din buget cu sute de milioane de lei ?
Competenta profesionala, este de cele mai multe ori un obstacol.
In topul celor mai mici salarii, dupa CES, se afla Ministerul Economiei si Finantelor cu 2.279 lei, Ministerul Sanatatii cu 2.334 lei, Ministerul Mediului – 2.487 lei si Ministerul Educatiei – 2.556 lei.
In documentul mentionat se arata ca media cheltuielilor salariale lunare este de 3.449 lei.
Pana la urma nu conteaza pentru aceste salarii cantitatea sau conditiile in care se presteaza astfel de munca ci mai degraba …”raspunderea”.
Desigur nu este vorba de raspunderea in sensul cunoscut, de responsabilitate, ci de viteza pe care o are detinatorul functiei in a executa ordinele de la Cotroceni sau din diferite sedii de partide, conditia fiind ca acestea sa fie la PUTERE.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.