Cât se poate de adevărat a intrat molima COVID în conducerea Ministerului...

Cât se poate de adevărat a intrat molima COVID în conducerea Ministerului Sănătății – Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan demiși!

1 78

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății, informația fiind confirmată oficial de Guvern.
Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății.
Voiculescu este al treilea ministru al Sănătății schimbat din funcție de la debutul pandemiei COVID-19 în România.
De asemenea, de la Ministerul Sănătății pleacă și secretarul de stat Andreea Moldovan.
Interimatul propus la MS ar fi Dan Barna. Nominalizarea a fost făcută de premierul Cîțu, refuzat de Barna. Aspect confirmat de către decretul prezidențial de demitere care nu acopera interimatul. Omisiune care nu are precedent si care confirma branbureala din guvern și lipsa unei soluții. Pe surse premierul Cîțu nu are chef să asigure interimatul solicitând o nouăm propunere de la USR. Vă reamintim ca Vlad Voiculescu venea la USR de la PLUS-ul lui Ciloloș, aspect care poate afecta fuziunea celor două partide.

Postarea oficială
Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat premierul Florin Cîțu, printr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Picătura care a umput paharul este ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan privind noile criterii de carantinare. De altfel, aceasta a fost chemată si ea la întâlnirea de la Guvern.
Prima reacție din USR, după intervenția directă și personală a preș. Iohannis de demitere a lui Voiculescu: „Un act de agresiune al premierului”! La aceasta se adaugă refuzul miniștrilor USR de a participa la ședința de guvern care trebuia să înceapă la ora 13:00.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.